Fläder saison

Saison (9 H / SHBF 2019)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.055 SG 1.003 SG 26 6,9% 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
26 6,9% 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Bel 4,00 kg 85,1% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja

Wheat Malt, Bel 0,50 kg 10,6% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 81%
Använd efter kokning: Ja

Caramel/Crystal Malt - 60L 0,20 kg 4,3% Malt 30 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 30 EBC  
Utbyte: 74%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Cascade 25 gr 60 min Kok Pellets 6,20% 18,8 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,20%
IBU: 18,8
gr/L: 1,3
7.8 mg/L AA
5,5 AAU

Cascade 20 gr 15 min Kok Pellets 6,20% 7,5 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,20%
IBU: 7,5
gr/L: 1,0
6.2 mg/L AA
4,4 AAU

Cascade 20 gr 0 min Kok Pellets 6,20% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
6.2 mg/L AA
4,4 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Fäderblommor 60 gr 2 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Fäderblommor 50 gr 4 min Övrigt Sekundärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Sekundärjäsning

citron 2 gr 4 min Övrigt Sekundärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belle Saison Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se