Wit eller dubbelt

Belgisk wit (6 D / SHBF 2019)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,0 L 60 min 1.055 SG 1.006 SG 10 6,6% 3 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
10 6,6% 3 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 1,50 kg 50,0% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  

Vete 1,50 kg 50,0% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Fuggles 5 gr 60 min Kok Pellets 5,20% 6,3 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 6,3
gr/L: 0,5
2.6 mg/L AA
0,9 AAU

Fuggles 5 gr 15 min Kok Pellets 5,20% 3,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 3,1
gr/L: 0,5
2.6 mg/L AA
0,9 AAU

Fuggles 5 gr 1 min Kok Pellets 5,20% 0,3 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 0,3
gr/L: 0,5
2.6 mg/L AA
0,9 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Apelsinskal (rivet) 30 gr 30 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Koriander (malen) 10 gr 30 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Wyeast beer nutrient blend 10 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Lallemand Belle Saison Yeast Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mäskning 75°C 120 min 0 min Temperatur 8,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 8,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se