Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale (9 G / SHBF 2019)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
9,0 L 60 min 1.078 SG 1.010 SG 40 9,4% 4 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
40 9,4% 4 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 3,50 kg 87,5% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  

Caramel Munich 0,25 kg 6,3% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  

Caramel Hell 0,25 kg 6,3% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau Blanc 15 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 32,9 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 32,9
gr/L: 1,7
16.7 mg/L AA
5,3 AAU

Hallertau Mittelfruh 15 gr 15 min Kok Pellets 3,00% 4,9 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 4,9
gr/L: 1,7
5.0 mg/L AA
1,6 AAU

Hallertau Mittelfruh 15 gr 5 min Kok Pellets 3,00% 2,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 2,0
gr/L: 1,7
5.0 mg/L AA
1,6 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Agavesirap 480 gr 0 min Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning

Wyeast beer nutrient blend 10 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mäskning 68°C 120 min 0 min Temperatur 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 10,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se