Slaka by Dusk 3
Copy of Brown porter (7 C / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
22,0 L | 77 min | 1.047 SG | 1.011 SG | 33 | 4,7% | 452 |
24 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
33 | 4,7% | 452 |
24 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Viking Pale Ale | 2,00 kg | 42,1% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al |
|||||
Pale Malt, Maris Otter | 1,30 kg | 27,4% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Brown Malt | 0,50 kg | 10,5% | Malt |
81 EBC
|
|
Typ:
Malt Imparts a dry, biscuit flavor. Used in nut brown ales, porters and some Belgian ales. |
|||||
Viking Crystal 100 | 0,50 kg | 10,5% | Malt |
51 EBC
|
|
Typ:
Malt Crystal 100 En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl oc |
|||||
Pale Chocholat | 0,25 kg | 5,3% | Malt |
279 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Milds - Stouts
|
|||||
Viking Enzym Malt | 0,20 kg | 4,2% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings 2011MM | 40 gr | 60 min | Kok | Kottar | 6,16% | 26,5 | 1,8 | |
Användning: Kok Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
|
||||||||
East Kent Goldings 2011MM | 15 gr | 30 min | Kok | Kottar | 6,16% | 7,6 | 0,7 | |
Användning: Kok Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 4,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 10,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Nottingham | - | Danstar | Torr | 75% | 14°C - 21°C | |
Labb: Danstar Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 60°C | 0 min | 20 min | Infusion | 30,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 69°C | 140 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |
||||||
Steg | 75°C | 5 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |