Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ (6 A / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.057 SG 1.014 SG 10 5,7% 522 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
10 5,7% 522 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 4,00 kg 80,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 1,00 kg 20,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,4%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 26 gr 60 min Kok Pellets 2,75% 9,5 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 9,5
gr/L: 1,4
4.0 mg/L AA
2,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Hersbrucker 10 gr 5 min Kok Pellets 2,75% 0,7 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 0,7
gr/L: 0,6
1.5 mg/L AA
1,0 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Chalk 4,65 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing.

Baking Soda 1,93 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Jästnäring 2 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen Ale WLP300 White Labs Flytande 74% 20°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 20°C - 22°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: German style wheat beers. Weiss, Weizen, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Produces the banana and clove nose traditionally associated with German Wheat beers. Also produces desired cloudy look.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Temperatur 12,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se