Kenta

Blonde (9B / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
12,0 L 60 min 1.062 SG 1.014 SG 26 6,3% 8 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
26 6,3% 8 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Floor-Malted Bohemian Pilsner 3,00 kg 82,2% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 76%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Brewmaster light munich 0,20 kg 5,5% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Utbyte: 77%
Använd efter kokning: Ja
Leverantör: Brewmaster

Wheat Malt, Pale 0,20 kg 5,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Biscuit 0,15 kg 4,1% Malt 25 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 25 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: BestMalz

Sugar, Table (Sucrose) 0,10 kg 2,7% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 12 gr 60 min Kok Pellets 8,20% 18,7 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,20%
IBU: 18,7
gr/L: 1,0
8.2 mg/L AA
3,5 AAU

Celeia 15 gr 10 min Kok Pellets 3,40% 3,5 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,40%
IBU: 3,5
gr/L: 1,3
4.2 mg/L AA
1,8 AAU

Celeia 25 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,40% 4,9 2,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,40%
IBU: 4,9
gr/L: 2,1
7.1 mg/L AA
3,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 4,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 1,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 3,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 0 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Abbey M47 Mangrove Jack's Torr 76% 18°C - 25°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 18°C - 25°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 67°C 60 min 0 min Temperatur 12,43 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,43 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se