Hindenbeer
Saison (25 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.060 SG | 1.014 SG | 35 | 6,2% | 556 |
10 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
35 | 6,2% | 556 |
10 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Balder Pilsner | 4,80 kg | 86,7% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Ljus basmalt med ren men ändå komplex maltsmak och inslag av sötma. Utmärkt grund för de flesta öl och särskilt lämplig för traditionella lageröl. Balder är en klassisk svensk maltkornsort med ursprung i en förädlingsprocess som tog sin början under 1800-talet. Kornsorten ansågs under 1940/50-tal som en av de främsta sorterna för ölbryggning och kom även att exporteras till andra länder i norra Europa. Warbro Kvarn har nu återupptagit mältning av ekologiskt odlad Balder från bönder i närheten av mälteriet. |
|||||
Carared (Weyermann) | 0,23 kg | 4,1% | Malt |
24 EBC
|
|
Typ:
Malt Medium crystal malt, adds a body and reddish color. Red ales and lagers, Scottish ales. Full body and aroma, deep red colour |
|||||
Caramunich Malt | 0,06 kg | 1,0% | Malt |
56 EBC
|
|
Typ:
Malt Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks. |
|||||
Candi Syrup, Golden | 0,45 kg | 8,2% | Sirap |
5 EBC
|
|
Typ:
Sirap Candi Syrup used in many Belgian Tripels, Dubbels, and holiday ales. A decadent Golden Belgian style Candi Syrup that contributes rich caramel flavors followed by a subtle fruit back-palate. Good in Belgian Golden Ale's, Tripels, Bier de Garde, Saison, Belgian Blonde, and all lighter Belgian Ale's. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Styrian Goldings | 36 gr | 90 min | Kok | Pellets | 5,40% | 26,8 | 2,0 | |
Användning: Kok A seedless version of Fuggles grown in Slovenia
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 4,8 | 0,8 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 7 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,00% | 0,9 | 0,4 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Chalk | 7,62 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing. |
||||||
Lactic Acid | 5,00 gr | 80 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
||||||
Baking Soda | 4,33 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 2,01 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 1,01 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
||||||
Jästnäring | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Orange Peel, Bitter | 15 gr | 15 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Made from the Curaco Orange Peel, peels are green-gray in color. Used to add a distinctive flavor to Belgian Wits and White beers. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Rustic | B56 | Imperial | Flytande | 74% | 20°C - 27°C | |
Labb: Imperial Lots of bubblegum/juicy aromas |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Protein rest | 55°C | 20 min | 25 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Inmäskning | 66°C | 90 min | 20 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Mash Step | 72°C | 20 min | 3 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 3 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |