Sängson
Modifierade öl (11 D / SHBF 2020)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.044 SG | 1.005 SG | 27 | 5,1% |
5 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
27 | 5,1% |
5 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner | 3,00 kg | 85,7% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Biscuit | 0,25 kg | 7,1% | Malt |
23 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Soft Candi Sugar, Blanc (White) | 0,25 kg | 7,1% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Näs SWE 54 | 50 gr | 15 min | Kok | Kottar | 6,00% | 0,0 | 2,5 | |
Användning: Kok |
||||||||
Näs SWE 54 | 50 gr | 5 min | Kok | Kottar | 6,00% | 0,0 | 2,5 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Baking Soda (NaHCO3) | 12,40 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Calcium Chloride (CaCl2) | 1,10 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Canning Salt (NaCl) | 1,10 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 4,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Gypsum (CaSO4) | 9,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Orange Peel, Bitter | 15 gr | 15 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
||||||
Yeast nutrient White labs | 3 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Oxhagen 3 | Ängen | Flytande | 100% | |||
Labb: Ängen |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Temperature | 64°C | 60 min | 0 min | Temperatur | 12,28 L | |
Höjningstid: 0 min |