Sängson

Modifierade öl (11 D / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.044 SG 1.005 SG 27 5,1% 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
27 5,1% 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 3,00 kg 85,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 80%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Biscuit 0,25 kg 7,1% Malt 23 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 23 EBC  
Utbyte: 70%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Soft Candi Sugar, Blanc (White) 0,25 kg 7,1% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 91%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Candi Syrup

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Näs SWE 54 50 gr 15 min Kok Kottar 6,00% 0,0 2,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 6,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,5
15.0 mg/L AA
10,6 AAU

Näs SWE 54 50 gr 5 min Kok Kottar 6,00% 0,0 2,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 6,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,5
15.0 mg/L AA
10,6 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Baking Soda (NaHCO3) 12,40 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride (CaCl2) 1,10 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Canning Salt (NaCl) 1,10 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 4,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 9,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Orange Peel, Bitter 15 gr 15 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Yeast nutrient White labs 3 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Oxhagen 3 Ängen Flytande 100%

Labb: Ängen
Labb: Ängen
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 100%
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 64°C 60 min 0 min Temperatur 12,28 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,28 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se