De Volle Maan Quadrupel
Mörk stark belgisk ale (9 G / SHBF 2020)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 24,0 L | 60 min | 1.105 SG | 1.012 SG | 36 | 13% |
23 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 36 | 13% |
23 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsnermalt | 4,30 kg | 52,4% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Ljust maltextrakt | 0,75 kg | 9,1% | Torrextrakt |
5 EBC
|
|
|
Typ:
Torrextrakt |
|||||
| Mellanmörkt maltextrakt | 0,75 kg | 9,1% | Torrextrakt |
15 EBC
|
|
|
Typ:
Torrextrakt |
|||||
| Strösocker | 0,63 kg | 7,7% | Socker |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Rårörsocker | 0,50 kg | 6,1% | Socker |
8 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Aromatic | 0,45 kg | 5,5% | Malt |
25 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Mörk sirap | 0,38 kg | 4,6% | Sirap |
51 EBC
|
|
|
Typ:
Sirap |
|||||
| Special B | 0,35 kg | 4,3% | Malt |
152 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Russin | 0,05 kg | 0,6% | Adjunkt |
5 EBC
|
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
| Vetechokladmalt | 0,05 kg | 0,6% | Malt |
406 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Magnum | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 14,50% | 28,1 | 1,3 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Nelson Sauvin | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 6,4 | 0,4 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Styrian Bobek | 5 gr | 20 min | Kok | Pellets | 3,00% | 0,6 | 0,2 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Saaz | 5 gr | 20 min | Kok | Pellets | 3,00% | 0,6 | 0,2 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Styrian Bobek | 5 gr | 5 min | Kok | Pellets | 3,00% | 0,2 | 0,2 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Saaz | 5 gr | 5 min | Kok | Pellets | 3,00% | 0,2 | 0,2 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Safale BE-134 | Torr | |||||
|
Labb: |
||||||
| Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Betarast | 62°C | 30 min | 0 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Alfarast | 71°C | 40 min | 0 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 20 min | 0 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||