De Volle Maan Quadrupel

Mörk stark belgisk ale (9 G / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
24,0 L 60 min 1.105 SG 1.012 SG 36 13% 23 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
36 13% 23 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsnermalt 4,30 kg 52,4% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  

Ljust maltextrakt 0,75 kg 9,1% Torrextrakt 5 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 5 EBC  

Mellanmörkt maltextrakt 0,75 kg 9,1% Torrextrakt 15 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 15 EBC  

Strösocker 0,63 kg 7,7% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  

Rårörsocker 0,50 kg 6,1% Socker 8 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 8 EBC  

Aromatic 0,45 kg 5,5% Malt 25 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 25 EBC  

Mörk sirap 0,38 kg 4,6% Sirap 51 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 51 EBC  

Special B 0,35 kg 4,3% Malt 152 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 152 EBC  

Russin 0,05 kg 0,6% Adjunkt 5 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 5 EBC  

Vetechokladmalt 0,05 kg 0,6% Malt 406 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 406 EBC  

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 30 gr 60 min Kok Pellets 14,50% 28,1 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,50%
IBU: 28,1
gr/L: 1,3
18.1 mg/L AA
15,3 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 6,4 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 6,4
gr/L: 0,4
4.2 mg/L AA
3,5 AAU

Styrian Bobek 5 gr 20 min Kok Pellets 3,00% 0,6 0,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 0,6
gr/L: 0,2
0.6 mg/L AA
0,5 AAU

Saaz 5 gr 20 min Kok Pellets 3,00% 0,6 0,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 0,6
gr/L: 0,2
0.6 mg/L AA
0,5 AAU

Styrian Bobek 5 gr 5 min Kok Pellets 3,00% 0,2 0,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 0,2
gr/L: 0,2
0.6 mg/L AA
0,5 AAU

Saaz 5 gr 5 min Kok Pellets 3,00% 0,2 0,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 0,2
gr/L: 0,2
0.6 mg/L AA
0,5 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale BE-134 Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Wyeast 1388 Belgian Strong Ale Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Betarast 62°C 30 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Alfarast 71°C 40 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 20 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se