Pilis Surjamt
Övriga klassiska syrliga öl (10 F / SHBF 2020)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 60 min | 1.046 SG | 1.009 SG | 15 | 4,9% | 454 |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
15 | 4,9% | 454 |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 1,50 kg | 31,9% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt If you require a well modified, high performing malt, but with a low colour, look no further than Low Colour Maris Otter. This heritage barley variety is used to produce an exceptional quality base malts, with high extract and enzymic activity and low nitrogen content. It is kilned at a low temperature, making it perfect for Cask IPAs and Light Coloured Ales. |
|||||
Balder Pilsner | 1,20 kg | 25,5% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Ljus basmalt med ren men ändå komplex maltsmak och inslag av sötma. Utmärkt grund för de flesta öl och särskilt lämplig för traditionella lageröl. Balder är en klassisk svensk maltkornsort med ursprung i en förädlingsprocess som tog sin början under 1800-talet. Kornsorten ansågs under 1940/50-tal som en av de främsta sorterna för ölbryggning och kom även att exporteras till andra länder i norra Europa. Warbro Kvarn har nu återupptagit mältning av ekologiskt odlad Balder från bönder i närheten av mälteriet. |
|||||
Pale Ale (Castle) | 1,00 kg | 21,3% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Denna malt ger en gyllene nyans till vörten. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna, smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Wheat Flakes | 0,50 kg | 10,6% | Malt |
0 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carared | 0,15 kg | 3,2% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, color and improves head retention.
|
|||||
Cara-Pils/Dextrine | 0,10 kg | 2,1% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Significantly increases foam/head retention and body of the beer.
|
|||||
Milk Sugar (Lactose) | 0,25 kg | 5,3% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Not fermentable, so it adds lasting sweetness. Lactose can be added to lend sweetness to Sweet Stouts and Porters. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Styrian Goldings | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,40% | 11,8 | 0,8 | |
Användning: Kok A seedless version of Fuggles grown in Slovenia
|
||||||||
Hersbrucker | 25 gr | 10 min | Kok | Pellets | 2,75% | 3,6 | 1,4 | |
Användning: Kok Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride | 3,64 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 2,48 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Baking Soda | 1,45 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Protafloc | 1 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
||||||
Jästnäring | 2 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Wildbrew Philly Sour | - | Lallemand | Torr | 78% | 20°C - 25°C | |
Labb: Lallemand WildBrew Philly Sour produces moderate amounts of lactic acid in addition to ethanol in one simple
|
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 10 min | 14 min | Temperatur | 7,87 L | |
Höjningstid: 14 min |
||||||
Försockringsrast | 66°C | 90 min | 8 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 8 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |