Poppkatt NEIPA
New England IPA - Vermont IPA (5 D / SHBF 2020)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
23,0 L | 30 min | 1.065 SG | 1.012 SG | 18 | 7,1% | 0 |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
18 | 7,1% | 0 |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 5,25 kg | 73,8% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt If you require a well modified, high performing malt, but with a low colour, look no further than Low Colour Maris Otter. This heritage barley variety is used to produce an exceptional quality base malts, with high extract and enzymic activity and low nitrogen content. It is kilned at a low temperature, making it perfect for Cask IPAs and Light Coloured Ales. |
|||||
Oats, Flaked | 0,75 kg | 10,5% | Malt |
1 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) | 0,52 kg | 7,3% | Malt |
9 EBC
|
|
Typ:
Malt This huskless oat crystal malt is quite simply delicious. An exotic ingredient for the adventurous brewer, it brings a subtle nutty flavour. Its creaminess brings mouthfeel and balance to strong, hop forward beers. One taste and we're sure you'll be inspired to start creating a new recipe. |
|||||
Wheat, Torrified | 0,31 kg | 4,4% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
|
|||||
Cara-Pils/Dextrine | 0,28 kg | 3,9% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Significantly increases foam/head retention and body of the beer.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cryo Pop Original Blend | 50 gr | 15 min | Whirlpool | Pellets | 24,20% | 28,9 | 2,2 | |
Användning: Whirlpool Due to the complexities of biotransformation, the expected aroma
|
||||||||
Cryo Pop Original Blend | 50 gr | 15 min | Whirlpool | Pellets | 24,20% | 28,9 | 2,2 | |
Användning: Whirlpool Due to the complexities of biotransformation, the expected aroma
|
||||||||
Cryo Pop Original Blend | 50 gr | 3 dgr | Torrhumling | Pellets | 24,20% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Torrhumling Due to the complexities of biotransformation, the expected aroma
|
||||||||
Cryo Pop Original Blend | 50 gr | 3 dgr | Torrhumling | Pellets | 24,20% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Torrhumling Due to the complexities of biotransformation, the expected aroma
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride | 5,30 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 3,08 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 2,84 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Baking Soda | 0,12 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Protafloc | 2 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
||||||
Jästnäring | 2 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Ascorbic Acid | 2 gr | 0 min | Övrigt | Sekundärjäsning | ||
Typ: Övrigt Used as an antioxident to preserve wine. Dosage rate of 50 mg per liter. VERY IMPORTANT - Wine must have a free SO2 level of at least 30 mg/l before adding ascorbic acid or you run the risk of creating hydrogen peroxide which will oxidize the wine. Check free SO2 level with a titrate kit before using. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Lalbrew Verdant IPA | - | Lallemand | Torr | 79% | 18°C - 25°C | |
Labb: Lallemand LalBrew Verdant IPA™ was specially selected in collaboration with Verdant Brewing Co. (UK) for its
|
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 6 min | Temperatur | 17,50 L | |
Höjningstid: 6 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |