Soil of Slaka 2
Brown ale (amerikansk) (4 D / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.056 SG | 1.014 SG | 43 | 5,5% | 526 |
25 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
43 | 5,5% | 526 |
25 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Viking Pale Ale | 3,80 kg | 74,5% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al |
|||||
Viking Crystal 150 | 0,40 kg | 7,8% | Malt |
76 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Sm |
|||||
Pale Chocholat | 0,30 kg | 5,9% | Malt |
279 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Milds - Stouts
|
|||||
Pale crystal malt | 0,20 kg | 3,9% | Malt |
31 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Viking Enzym Malt | 0,20 kg | 3,9% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel |
|||||
Viking Melanoidmalt | 0,20 kg | 3,9% | Malt |
36 EBC
|
|
Typ:
Malt Är en aromatisk malt och rekommenderas för mörkt öl för att förbättra färg och arom. Ett särskilt mältningsprogram används för att säkerställa rätt smak och arom. Färgen man får är rödaktig och Melanoid Malt är också något surt. Smaken av Melanoid Malt ä |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Saaz, | 15 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 3,30% | 0,0 | 0,8 | |
Användning: Torrhumling Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
||||||||
Saaz | 5 gr | 90 min | Vörthumling | Kottar | 3,30% | 2,1 | 0,3 | |
Användning: Vörthumling Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
||||||||
Centennial | 20 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 11,80% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Torrhumling Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
||||||||
Simcoe 2011 | 20 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 14,20% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Torrhumling High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
|
||||||||
Centennial | 10 gr | 90 min | Vörthumling | Kottar | 11,80% | 15,2 | 0,5 | |
Användning: Vörthumling Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
||||||||
Centennial | 10 gr | 60 min | Kok | Kottar | 11,80% | 12,9 | 0,5 | |
Användning: Kok Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
||||||||
Centennial | 18 gr | 20 min | Kok | Pellets | 11,00% | 14,4 | 0,9 | |
Användning: Kok Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
||||||||
Simcoe 2011 | 12 gr | 6 min | Kok | Pellets | 14,20% | 4,8 | 0,6 | |
Användning: Kok High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
|
||||||||
Saaz | 25 gr | 6 min | Kok | Kottar | 3,30% | 2,1 | 1,3 | |
Användning: Kok Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
||||||||
Centennial | 20 gr | 0 min | Kok | Kottar | 11,80% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Kok Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
||||||||
Simcoe 2011 | 20 gr | 0 min | Kok | Kottar | 14,20% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Kok High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
|
||||||||
Saaz | 15 gr | 0 min | Kok | Kottar | 3,30% | 0,0 | 0,8 | |
Användning: Kok Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Calcium Chloride | 5,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 5,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 9,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
American Ale II | 1272 | Wyeast Labs | Flytande | 74% | 16°C - 22°C | |
Labb: Wyeast Labs Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 60°C | 0 min | 20 min | Infusion | 29,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 66°C | 45 min | 25 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Steg | 70°C | 30 min | 5 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 5 min |
||||||
Steg | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |