Kenta Brun

Brune (9E / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.062 SG 1.013 SG 29 6,4% 28 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
29 6,4% 28 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 4,00 kg 64,9% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Wheat Malt, Pale 0,54 kg 8,8% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Barke Munich Malt 0,50 kg 8,1% Malt 10 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 10 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Chateau Melano 0,37 kg 6,0% Malt 41 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 41 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Castle Malting

Carafa Special I 0,25 kg 4,1% Malt 457 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 457 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Crystal Dark 0,20 kg 3,2% Malt 136 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 136 EBC  
Utbyte: 69%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

Brown Sugar, Light 0,15 kg 2,4% Socker 8 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 8 EBC  
Utbyte: 100%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US

Sugar, Muscovado 0,15 kg 2,4% Socker 25 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 25 EBC  
Utbyte: 100%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 28 gr 60 min Kok Pellets 9,20% 27,9 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 27,9
gr/L: 1,3
12.3 mg/L AA
9,1 AAU

Styrian Celeja 21 gr 10 min Kok Pellets 4,50% 3,7 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 3,7
gr/L: 1,0
4.5 mg/L AA
3,3 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 3,30 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 1,40 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 2,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Yeast Nutrients 2 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Abbey II 1762 Wyeast Labs Flytande 77% 18°C - 24°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 18°C - 24°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 68°C 60 min 0 min Temperatur 15,82 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 15,82 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se