Whamageddon

English strong bitter - ESB (4B / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
12,0 L 60 min 1.063 SG 1.018 SG 31 5,9% 20 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
31 5,9% 20 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale Finest Maris Otter 3,10 kg 81,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

American Honey Malt 0,20 kg 5,3% Malt 33 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 33 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Crystal T50 0,20 kg 5,3% Malt 68 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 68 EBC  
Utbyte: 69%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

Brown Malt 0,15 kg 3,9% Malt 69 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 69 EBC  
Utbyte: 73%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Crystal Dark 0,15 kg 3,9% Malt 136 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 136 EBC  
Utbyte: 69%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 30 gr 60 min Kok Pellets 4,80% 27,1 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 27,1
gr/L: 2,5
12.0 mg/L AA
5,1 AAU

East Kent Goldings (EKG) 10 gr 15 min Kok Pellets 4,80% 4,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 4,5
gr/L: 0,8
4.0 mg/L AA
1,7 AAU

East Kent Goldings (EKG) 15 gr 0 min Kok Pellets 4,80% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
6.0 mg/L AA
2,5 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 2,30 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 3,30 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 0 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Yeast Nutrients 1 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London ESB Ale 1968 Wyeast Labs Flytande 71% 18°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 71%
Temperatur: 18°C - 22°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 66°C 60 min 0 min Temperatur 15,20 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 15,20 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se