Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ (6C / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
12,0 L 60 min 1.052 SG 1.013 SG 12 5,1% 25 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
12 5,1% 25 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt Dark 1,00 kg 33,9% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Wheat Malt, Pale 1,00 kg 33,9% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Munich II 0,40 kg 13,6% Malt 12 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 12 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner 0,40 kg 13,6% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Carafa Special I 0,15 kg 5,1% Malt 457 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 457 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 7 gr 60 min Kok Pellets 8,20% 11,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,20%
IBU: 11,9
gr/L: 0,6
4.8 mg/L AA
2,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 2,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 0,50 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 2,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 0 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen Ale WLP300 White Labs Flytande 76% 20°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 20°C - 22°C
Typ: Vete

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 67°C 60 min 0 min Temperatur 11,80 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 11,80 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se