Drevvikens Dunkelweizen
Mörkt veteöl av sydtysk typ (6C / SHBF 2020)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12,0 L | 60 min | 1.052 SG | 1.013 SG | 12 | 5,1% |
25 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 12 | 5,1% |
25 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Wheat Malt Dark | 1,00 kg | 33,9% | Malt |
7 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Wheat Malt, Pale | 1,00 kg | 33,9% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Munich II | 0,40 kg | 13,6% | Malt |
12 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pilsner | 0,40 kg | 13,6% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Carafa Special I | 0,15 kg | 5,1% | Malt |
457 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Perle | 7 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,20% | 11,9 | 0,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Calcium Chloride (CaCl2) | 2,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (CaSO4) | 0,50 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Lactic Acid | 2,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Hefeweizen Ale | WLP300 | White Labs | Flytande | 76% | 20°C - 22°C | |
|
Labb: White Labs |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Temperature | 67°C | 60 min | 0 min | Temperatur | 11,80 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||