Den tjocke Bittre bonden
English ordinary bitter (3 F / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
23,0 L | 75 min | 1.039 SG | 1.010 SG | 42 | 3,9% | 370 |
20 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
42 | 3,9% | 370 |
20 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt, Maris Otter | 3,00 kg | 75,0% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Viking Dark Ale | 0,25 kg | 6,3% | Malt |
18 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Ale är tillredd på 105 -110 ° C, i ett särskilt maltprocessprogram med långvarig torkning för att säkerställa rätt smak. Den enzymatiska aktiviteten hos Dark Ale är låg. Smak av Dark Ale malt är: spannmål och sötma med trevliga aromer av rostade nöt |
|||||
Aromamalt (Castle Malting) | 0,20 kg | 5,0% | Malt |
51 EBC
|
|
Typ:
Malt Aroma malt ger rik maltig doft och smak till bärnstens färgade och mörka lager öl. Jämfört med andra traditionella färgade malt sorter, ger en mjukare bitterhet. Används till mycket aromatisk öl och har enzymatisk kraft för självkonvertering. |
|||||
Carabohemian | 0,20 kg | 5,0% | Malt |
102 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Viking Enzym Malt | 0,20 kg | 5,0% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel |
|||||
Viking Crystal 300 | 0,15 kg | 3,8% | Malt |
152 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Sm |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings 2011MM | 20 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 6,16% | 0,0 | 0,9 | |
Användning: Torrhumling Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
|
||||||||
Northern Brewer, 2011 | 10 gr | 60 min | Kok | Kottar | 10,40% | 11,5 | 0,4 | |
Användning: Kok Hallertau Northern Brewer (klassisk allroundsort; ursprungligen brittisk, numera tysk)
|
||||||||
Pacific Jade, 2010 (art. 470600) | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 13,40% | 16,3 | 0,4 | |
Användning: Kok Ny humlesort, framodlad av Nya Zeelands humleforskningsprogram och släppt 2004. Pacific Jade är en högalfasort som ger en mjuk beska tillsammans med en utomordentlig aromatisk profil. Karaktären beskrivs i termer av färsk citrus och krossad svartpeppar. |
||||||||
Fuggle (maltmagnus), 2010 | 10 gr | 20 min | Kok | Kottar | 3,80% | 2,5 | 0,4 | |
Användning: Kok Fuggle (eller Fuggles) är en klassisk brittisk aromhumlesort, med drygt 100 år på nacken. Utomordentlig i brittiska ales, framför allt som aromhumle. Kryddig och blommig arom. Används ofta i kombination med Goldings i brittiska ales.
|
||||||||
East Kent Goldings 2011MM | 20 gr | 20 min | Kok | Kottar | 6,16% | 8,3 | 0,9 | |
Användning: Kok Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
|
||||||||
East Kent Goldings 2011MM | 30 gr | 5 min | Kok | Kottar | 6,16% | 4,1 | 1,3 | |
Användning: Kok Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
|
||||||||
Fuggle (maltmagnus), 2010 | 20 gr | 5 min | Kok | Kottar | 3,80% | 1,7 | 0,9 | |
Användning: Kok Fuggle (eller Fuggles) är en klassisk brittisk aromhumlesort, med drygt 100 år på nacken. Utomordentlig i brittiska ales, framför allt som aromhumle. Kryddig och blommig arom. Används ofta i kombination med Goldings i brittiska ales.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 5,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 7,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 10,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Nottingham | - | Danstar | Torr | 75% | 14°C - 21°C | |
Labb: Danstar Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 50°C | 0 min | 20 min | Infusion | 30,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 68°C | 75 min | 25 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Steg | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |