Sandviks Blonda

Blonde (9 B / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,1 L 60 min 1.057 SG 1.008 SG 20 6,4% 8 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
20 6,4% 8 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 4,70 kg 89,3% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Finland, Denmark, Sweden, Poland
Leverantör: Viking Malt

Aromatic Malt 0,47 kg 8,8% Malt 25 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 25 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Sugar, Table (Sucrose) 0,10 kg 1,9% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 13 gr 60 min Kok Pellets 12,00% 0,0 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 0,6
7.1 mg/L AA
5,5 AAU

Styrian Golding (Savinja Golding) 15 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 1,5 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 1,5
gr/L: 0,7
3.1 mg/L AA
2,4 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 1,67 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 0,38 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 0,43 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 5,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride (CaCl2) 1,44 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Epsom Salt (MgSO4) 0,33 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Gypsum (CaSO4) 0,37 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Ale Yeast M41 Mangrove Jack's Torr 85% 18°C - 28°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 28°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 66°C 60 min 0 min Temperatur 17,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 17,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se