NovemberDubbel

Dubbel (9 F / SHBF 2020)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
50,0 L 60 min 1.061 SG 1.008 SG 30 7,0% 18 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
30 7,0% 18 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
BEST Pilsen 11,00 kg 86,6% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 81%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: BESTMALZ

Honey 0,61 kg 4,8% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 75%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US

BEST Caramel Hell 0,50 kg 3,9% Malt 15 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 15 EBC  
Utbyte: 75%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: BESTMALZ

Carafa Special I 0,30 kg 2,4% Malt 457 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 457 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Special B 0,30 kg 2,4% Malt 148 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 148 EBC  
Utbyte: 65%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Korsta 100 gr 60 min Kok Kottar 5,00% 0,0 2,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,0
10.0 mg/L AA
17,6 AAU

Saaz 57 gr 60 min Kok Pellets 3,50% 9,2 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,50%
IBU: 9,2
gr/L: 1,1
4.0 mg/L AA
7,0 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Torr 75%

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur:
Typ: Ale

Belgian Ale Yeast M41 Mangrove Jack's Torr 85% 18°C - 28°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 28°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 65°C 60 min 0 min Temperatur 32,67 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 32,67 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se