Skotten
Strong Scotch Ale (9 E / BJCP 2008)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15,0 L | 90 min | 1.088 SG | 1.024 SG | 31 | 8,4% | 884 |
31 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
31 | 8,4% | 884 |
31 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Viking Pale Ale | 4,40 kg | 73,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al |
|||||
Viking Caraplus 150 | 0,43 kg | 7,2% | Malt |
76 EBC
|
|
Typ:
Malt Är en mörk karamellmalt. Den produceras med hjälp av ett unikt maltprocess program, och en ny teknik som bygger på indirekt värme. Cara Plus produkter liknar Crystal Malts men är något torrare i smaken.
|
|||||
Pilsnermalt 6RW (Castle Malting) | 0,40 kg | 6,7% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Framställd av sexradigt vinterkorn i finaste kvalitet. Välmodifierad malt som innehåller mer protein och har en högre enzymatisk aktivitet än vanlig tvåradig pilsnermalt. |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,20 kg | 3,3% | Malt |
23 EBC
|
|
Typ:
Malt Biscuit (Mout Roost 50) (18° - 27° L)
|
|||||
Pale Chocholat | 0,20 kg | 3,3% | Malt |
279 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Milds - Stouts
|
|||||
Viking Crystal 300 | 0,20 kg | 3,3% | Malt |
152 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Sm |
|||||
CaraBelge | 0,17 kg | 2,8% | Malt |
18 EBC
|
|
Typ:
Malt * mild, restrained notes of caramel
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Chinook | 15 gr | 60 min | Kok | Kottar | 12,70% | 20,8 | 1,0 | |
Användning: Kok Use for: Strong versitile bittering hop for ales, porters, stouts
|
||||||||
Challenger | 14 gr | 25 min | Kok | Kottar | 8,50% | 9,0 | 0,9 | |
Användning: Kok Challenger är en allround-humle (framodlad vid Wye College i Kent, England), med mycket bra aromatiska egenskaper och samtidigt en relativt hög alfasyrahalt. Denna humlesort har blivit mycket populär bland engelska bryggerier. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Lactic Acid | 3,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Irish Ale | WLP004 | White Labs | Flytande | 72% | 18°C - 20°C | |
Labb: White Labs Excellent for Irish Stouts. Produces slight hint of diacetyl balanced by a light fruitiness and a slightly dry crispness. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 40°C | 0 min | 15 min | Infusion | 24,50 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Försockring | 65°C | 80 min | 25 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Steg | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |