Das Vierfache
Belgian Dark Strong Ale (26 D / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
23,0 L | 60 min | 1.089 SG | 1.012 SG | 20 | 10% | 307 |
31 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
20 | 10% | 307 |
31 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter | 6,00 kg | 68,2% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Biscuit MD | 1,00 kg | 11,4% | Malt |
27 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Belgian Candi Sugar - Dark | 1,00 kg | 11,4% | Socker |
94 EBC
|
|
Typ:
Socker |
|||||
Munich II | 0,60 kg | 6,8% | Malt |
9 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carafa Special III | 0,20 kg | 2,3% | Malt |
348 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Styrian Goldings, NZ | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,25% | 10,2 | 1,1 | |
Användning: Kok |
||||||||
Saaz, Czech | 20 gr | 20 min | Kok | Pellets | 3,80% | 3,6 | 0,9 | |
Användning: Kok |
||||||||
Saaz, Czech | 25 gr | 10 min | Kok | Pellets | 3,80% | 2,7 | 1,1 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride | 4 gr | 0 min | Övrigt | Mash Water Addition | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Calcium Sulphate (Gypsum) | 1 gr | 0 min | Övrigt | Mash Water Addition | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Calcium Sulphate (Gypsum) | 0 gr | 0 min | Övrigt | Sparge Water Addition | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Lactic Acid 88% | 3 gr | 0 min | Övrigt | Sparge Water Addition | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Calcium Chloride | 1 gr | 0 min | Övrigt | Sparge Water Addition | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Protafloc | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Fermax Yeast Nutrient | 1 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Wyeast Trappist High Gravity 3787 | Flytande | 79% | ||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Mäskning steg 1 | 57°C | 15 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
Höjningstid: 0 min |
||||||
Mäskning steg 2 | 64°C | 35 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
Höjningstid: 0 min |
||||||
Mäskning steg 3 | 74°C | 25 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
Höjningstid: 0 min |
||||||
Utmärkning | 78°C | 5 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
Höjningstid: 0 min |