Alltid Fredag
Ljus stark belgisk ale (9 D / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
22,0 L | 90 min | 1.079 SG | 1.017 SG | 31 | 8,1% | 691 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
31 | 8,1% | 691 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Muntons Extra Light DME | 0,26 kg | 3,8% | Torrextrakt |
3 EBC
|
|
Typ:
Torrextrakt |
|||||
Pale Malt (2 Row) Bel | 5,00 kg | 72,9% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all beer styles
|
|||||
Viking Wheat Malt | 0,40 kg | 5,8% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Görs endast från vårvete. Sorter som lämpar sig för bryggerimarknadens ändamål används. Maltprocessen skiljer sig inte mycket från Pilsner malt produktion.
|
|||||
Aromamalt (Castle Malting) | 0,10 kg | 1,5% | Malt |
51 EBC
|
|
Typ:
Malt Aroma malt ger rik maltig doft och smak till bärnstens färgade och mörka lager öl. Jämfört med andra traditionella färgade malt sorter, ger en mjukare bitterhet. Används till mycket aromatisk öl och har enzymatisk kraft för självkonvertering. |
|||||
Viking Enzym Malt | 0,10 kg | 1,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel |
|||||
Cane (Beet) Sugar | 1,00 kg | 14,6% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Common household baking sugar.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer, 2011 | 20 gr | 70 min | Kok | Kottar | 10,40% | 17,4 | 0,9 | |
Användning: Kok Hallertau Northern Brewer (klassisk allroundsort; ursprungligen brittisk, numera tysk)
|
||||||||
Centennial, 2011 | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 11,00% | 9,7 | 0,9 | |
Användning: Kok Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Baking Soda | 1,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 3,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 6,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 9,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
||||||
Indian Coriander Seed | 20 gr | 5 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Used in Belgian Wit, Whites, and Holiday ales. Very good when used in light wheat ales. Often used with Bitter Orange Peel. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Trappist High Gravity | Dubbeltrubbel | Top Cropped | Flytande | 78% | 18°C - 26°C | |
Labb: Top Cropped Robust top cropping yeast. Phenolic character and alcohol tolerance up to 12%. Rich ester profile and malty flavor. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 50°C | 0 min | 20 min | Infusion | 30,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 66°C | 70 min | 25 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Försockring2 | 69°C | 15 min | 2 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Steg | 74°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |