Humlehydran 2
Belgiskt och franskt specialöl (9 K / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.071 SG | 1.015 SG | 59 | 7,3% | 661 |
8 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
59 | 7,3% | 661 |
8 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Viking Pale Ale | 2,60 kg | 43,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al |
|||||
Pale Malt, Maris Otter | 1,20 kg | 20,0% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Viking Pilsner Malt | 0,80 kg | 13,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsnermalt framställs vid en slutgiltig temperatur mellan 80-85 °C. malten tillverkas av 2-radigt korn och lämpar sig för alla typer av öl.
|
|||||
Viking Wheat Malt | 0,70 kg | 11,7% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Görs endast från vårvete. Sorter som lämpar sig för bryggerimarknadens ändamål används. Maltprocessen skiljer sig inte mycket från Pilsner malt produktion.
|
|||||
Carablond 20 | 0,20 kg | 3,3% | Malt |
23 EBC
|
|
Typ:
Malt Cara 20* (19° - 27° L)
|
|||||
Cane (Beet) Sugar | 0,50 kg | 8,3% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Common household baking sugar.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Saaz | 3 gr | 75 min | Vörthumling | Kottar | 3,30% | 1,1 | 0,2 | |
Användning: Vörthumling Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
||||||||
Motueka, 2012 | 10 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 7,80% | 0,0 | 0,5 | |
Användning: Torrhumling First impressions are a very lively and lifted lemon and lime followed by a background of tropical fruit. |
||||||||
Citra 2011 | 10 gr | 75 min | Vörthumling | Pellets | 13,70% | 16,5 | 0,5 | |
Användning: Vörthumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone. Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutions: Unknown |
||||||||
Motueka, 2012 | 3 gr | 75 min | Vörthumling | Kottar | 7,80% | 2,6 | 0,2 | |
Användning: Vörthumling First impressions are a very lively and lifted lemon and lime followed by a background of tropical fruit. |
||||||||
Nelson Sauvin | 10 gr | 75 min | Vörthumling | Kottar | 12,60% | 13,8 | 0,5 | |
Användning: Vörthumling En mycket fruktig allroundhumlesort, släppt 2000. Aromen liknas ofta vid krusbär eller druvan sauvignon blanc. |
||||||||
Nelson Sauvin | 15 gr | 4 dgr | Torrhumling | Kottar | 12,60% | 0,0 | 0,8 | |
Användning: Torrhumling En mycket fruktig allroundhumlesort, släppt 2000. Aromen liknas ofta vid krusbär eller druvan sauvignon blanc. |
||||||||
Northern Brewer, 2011 | 30 gr | 60 min | Kok | Kottar | 10,40% | 29,8 | 1,5 | |
Användning: Kok Hallertau Northern Brewer (klassisk allroundsort; ursprungligen brittisk, numera tysk)
|
||||||||
Saaz | 35 gr | 15 min | Kok | Kottar | 3,30% | 5,5 | 1,8 | |
Användning: Kok Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer. |
||||||||
Citra 2011 | 20 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,70% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone. Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutions: Unknown |
||||||||
Motueka, 2012 | 25 gr | 1 min | Kok | Kottar | 7,80% | 0,8 | 1,3 | |
Användning: Kok First impressions are a very lively and lifted lemon and lime followed by a background of tropical fruit. |
||||||||
Citra 2011 | 5 gr | 1 min | Kok | Pellets | 13,70% | 0,3 | 0,3 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone. Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutions: Unknown |
||||||||
Nelson Sauvin | 5 gr | 1 min | Kok | Kottar | 12,60% | 0,3 | 0,3 | |
Användning: Kok En mycket fruktig allroundhumlesort, släppt 2000. Aromen liknas ofta vid krusbär eller druvan sauvignon blanc. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
Wyeast Yeast Nutrient | 2 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 4,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 10,00 gr | 75 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Trappist High Gravity | 3787 | Wyeast Labs | Flytande | 78% | 18°C - 26°C | |
Labb: Wyeast Labs Robust top cropping yeast. Phenolic character and alcohol tolerance up to 12%. Rich ester profile and malty flavor. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 50°C | 0 min | 20 min | Infusion | 28,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 68°C | 75 min | 25 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 25 min |
||||||
Steg | 74°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |