Skånsta Pride
Best Bitter (11 B / BJCP 2015)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20,0 L | 60 min | 1.045 SG | 1.013 SG | 34 | 4,2% | 392 |
20 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 34 | 4,2% | 392 |
20 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Malt, Maris Otter | 3,50 kg | 91,9% | Malt |
6 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
| DIY Caramunich/Crystal 60 | 0,20 kg | 5,2% | Malt |
118 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Home made from raw grain. Malted, mashed and kilned to caramunich variant. |
|||||
| Crystal, Dark (Simpsons) | 0,10 kg | 2,6% | Malt |
158 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Contributes a strong reddish hue to milds, brown ales, and other dark beers. The long kilning of this malt imparts a roasty edge on top of the malty sweetness of a crystal malt. |
|||||
| Barley, Raw | 0,01 kg | 0,3% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Raw, unmalted barley can be used to add body to your beer. Use in homebrew requires very fine milling combined with a decoction or multi-stage mash. Performs best when used in small quantities with well modified grains. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Northern Brewer - Homegrown | 60 gr | 60 min | Kok | Kottar | 4,00% | 29,0 | 3,0 | |
|
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
| Fuggles - Homegrown | 40 gr | 10 min | Kok | Kottar | 2,00% | 3,5 | 2,0 | |
|
Användning: Kok Used for: General purpose bittering/aroma for English Ales, Dark Lagers
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Salt | 1,66 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 1,05 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
| Baking Soda | 0,38 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
| Protafloc | 1 gr | 8 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
|
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| West Yorkshire Ale | 1469 | Wyeast Labs | Flytande | 69% | 18°C - 22°C | |
|
Labb: Wyeast Labs This strain produces ales with a full chewy malt flavor and character, but finishes dry, producing famously balanced beers. Expect moderate nutty and stone-fruit esters. Best used for the production of cask-conditioned bitters, ESB and mild ales. Reliably flocculent, producing bright beer without filtration. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 15,20 L | |
|
Höjningstid: 2 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 10 min | Infusion | 15,00 L | |
|
Höjningstid: 10 min |
||||||