Bee's Oatmeal stout

Oatmeal stout (7 E / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.056 SG 1.014 SG 31 5,6% 534 63 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
31 5,6% 534 63 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 3,80 kg 77,4% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Oats, Flaked 0,40 kg 8,1% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Chocolate Malt 0,20 kg 4,1% Malt 1000 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1000 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Ursprung: Storbritannien

Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
Use for: Brown ales, porters, some stouts
Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,20 kg 4,1% Malt 1200 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1200 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts.

Caramel/Crystal Malt - 60L 0,10 kg 2,0% Malt 118 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 118 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Caramel/Crystal Malt -120L 0,10 kg 2,0% Malt 236 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 236 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 10,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt. Very Dark

Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) 0,10 kg 2,0% Malt 500 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 500 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Barley, Flaked 0,01 kg 0,2% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds significant body to Porters and Stouts. High haze producing protein prevents use in light beers.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer - Homegrown 60 gr 60 min Kok Pellets 4,00% 28,8 3,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 28,8
gr/L: 3,0
12.0 mg/L AA
8,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Sverige

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Gypsum (Calcium Sulfate) 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Salt 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Lactic Acid 0,75 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Lactic Acid 0,75 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Baking Soda 0,50 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 16,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,00 L

Mashout infusion 75°C 10 min 4 min Infusion 15,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 15,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se