Skogkatt
American IPA (21 A / BJCP 2015)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.062 SG | 1.012 SG | 48 | 6,7% | 587 |
19 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 48 | 6,7% | 587 |
19 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Malt (Weyermann) | 4,00 kg | 83,7% | Malt |
7 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
| Cara Plus 200 | 0,25 kg | 5,2% | Malt |
220 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Oats, Flaked | 0,25 kg | 5,2% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
| Granskottssirap | 0,28 kg | 5,9% | Socker |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Socker Sirap kokad på granskott och strösocker. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Cascade | 80 gr | 60 min | Kok | Pellets | 2,40% | 24,3 | 4,4 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Cascade | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,50% | 8,6 | 1,4 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Citra | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 11,3 | 0,8 | |
|
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Cascade | 35 gr | 0 min | Kok | Pellets | 5,50% | 0,0 | 1,9 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Citra | 35 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,9 | |
|
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| En, barr | 100 gr | 75 min | Ört | Mäskning | ||
|
Typ: Ört |
||||||
| Granskott, nyplockade | 300 gr | 60 min | Ört | Kok | ||
|
Typ: Ört Nyplockade granskott |
||||||
| En, barr | 122 gr | 60 min | Ört | Kok | ||
|
Typ: Ört |
||||||
| En, bär | 10 gr | 60 min | Krydda | Kok | ||
|
Typ: Krydda |
||||||
| Granskott, nyplockade | 50 gr | 10 min | Ört | Kok | ||
|
Typ: Ört Nyplockade granskott |
||||||
| En, bär | 5 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
|
Typ: Krydda |
||||||
| MM-Klar | 5 gr | 5 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
|
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | 62°C | 75 min | 20 min | Infusion | 19,00 L | |
|
Höjningstid: 20 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 10 min |
||||||