The Beer Before Christmas
Belgian Dubbel
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17,0 L | 60 min | 1.075 SG | 1.010 SG | 37 | 9,0% |
22 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 37 | 9,0% |
22 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (2 Row) Belgian | 3,00 kg | 49,7% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Biscuit Malt | 1,13 kg | 18,6% | Malt |
23 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Special B Malt | 0,19 kg | 3,1% | Malt |
180 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Molasses | 0,23 kg | 3,7% | Socker |
80 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Munich Malt | 1,13 kg | 18,6% | Malt |
9 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Wheat Malt, Belgian | 0,38 kg | 6,2% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Styrian Goldings | 50 gr | 60 min | Kok | Kottar | 5,40% | 29,3 | 2,9 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Saaz | 42 gr | 30 min | Whirlpool | Kottar | 4,00% | 7,0 | 2,5 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Saaz | 42 gr | 1 min | Whirlpool | Kottar | 4,00% | 0,4 | 2,5 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Ingefära | 28 gr | 7 min | Ört | Primärjäsning | ||
|
Typ: Ört |
||||||
| Cinnamon brew 20krm/l | 800 gr | 7 min | Krydda | Sekundärjäsning | ||
|
Typ: Krydda |
||||||
| Cardamom brew 20krm/l | 400 gr | 7 min | Krydda | Sekundärjäsning | ||
|
Typ: Krydda |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Trappist Ale | ||||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Steg 1 | 68°C | 0 min | 0 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||