The Beer Before Christmas

Belgian Dubbel

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
17,0 L 60 min 1.075 SG 1.010 SG 37 9,0% 22 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
37 9,0% 22 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Belgian 3,00 kg 49,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%

Biscuit Malt 1,13 kg 18,6% Malt 23 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 23 EBC  
Utbyte: 78%

Special B Malt 0,19 kg 3,1% Malt 180 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 180 EBC  
Utbyte: 65%

Molasses 0,23 kg 3,7% Socker 80 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 80 EBC  
Utbyte: 78%

Munich Malt 1,13 kg 18,6% Malt 9 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 9 EBC  
Utbyte: 80%

Wheat Malt, Belgian 0,38 kg 6,2% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 80%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Styrian Goldings 50 gr 60 min Kok Kottar 5,40% 29,3 2,9

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,40%
IBU: 29,3
gr/L: 2,9
15.9 mg/L AA
9,5 AAU

Saaz 42 gr 30 min Whirlpool Kottar 4,00% 7,0 2,5

Användning: Whirlpool
Form: Kottar
Alfa: 4,00%
IBU: 7,0
gr/L: 2,5
9.9 mg/L AA
5,9 AAU

Saaz 42 gr 1 min Whirlpool Kottar 4,00% 0,4 2,5

Användning: Whirlpool
Form: Kottar
Alfa: 4,00%
IBU: 0,4
gr/L: 2,5
9.9 mg/L AA
5,9 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Ingefära 28 gr 7 min Ört Primärjäsning

Typ: Ört
Användning: Primärjäsning

Cinnamon brew 20krm/l 800 gr 7 min Krydda Sekundärjäsning

Typ: Krydda
Användning: Sekundärjäsning

Cardamom brew 20krm/l 400 gr 7 min Krydda Sekundärjäsning

Typ: Krydda
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Trappist Ale

Labb:
Labb:
Form:
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Steg 1 68°C 0 min 0 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se