Wheatley

Weizen/Weissbier (15 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 60 min 1.055 SG 1.013 SG 16 5,5% 485 10 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
16 5,5% 485 10 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Ger 2,65 kg 48,9% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

German base for Pilsners and Bohemian Lagers

Wheat, White (Cargill) 2,65 kg 48,9% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Cargill

White Wheat may be used in amounts up to 60% in creating many styles of wheat beer and in smaller amounts (5 -10%) to aid in head retention.

Munich 20L (Briess) 0,12 kg 2,3% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 3,00%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 20,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 13,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

FLAVOR: Robust Malty
COLOR: Golden to Orange Hues
Adds a pronounced malty flavor without adding non-fermentables or affecting foam.
Small amounts added to the grist will improve the malty flavor and give a richer color to low gravity brews.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertauer 33 gr 60 min Kok Pellets 4,80% 16,6 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 16,6
gr/L: 1,4
6.8 mg/L AA
5,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: Germany

Used for: German Ales, German/US/Canadian Lagers, Wheat Beers
Aroma: Pleasant, mild spicy flavor, clean, neutral flavor
Substitutes: Crystal, Liberty, Hallertauer Mittelfrueh

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Irish Moss 1 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen Ale WLP300 White Labs Flytande 74% 20°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 20°C - 22°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: German style wheat beers. Weiss, Weizen, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Produces the banana and clove nose traditionally associated with German Wheat beers. Also produces desired cloudy look.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 4 min Infusion 14,14 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,14 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se