SMASH TV

American Pale Ale (7 1 / AABC 2010)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 90 min 1.057 SG 1.016 SG 36 5,3% 97 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
36 5,3% 97 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Vienna 5,80 kg 100,0% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hüll Melon 60 gr 60 min Kok Pellets 5,20% 32,3 2,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 32,3
gr/L: 2,6
13.6 mg/L AA
11,0 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Hüll Melon 40 gr 5 min Kok Pellets 5,20% 4,3 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 4,3
gr/L: 1,7
9.0 mg/L AA
7,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Hüll Melon 40 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 5,20% 0,0 1,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
9.0 mg/L AA
7,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Style Saison Ale Yeast Blend WLP568 White Labs Flytande 75% 21°C - 27°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 21°C - 27°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Belgian and French Saison
Max antal generationer: 5
Generation: 0

This blend melds Belgian style ale and Saison strains. The strains work in harmony to create complex, fruity aromas and flavors. The blend of yeast strains encourages complete fermentation in a timely manner. Phenolic, spicy, earthy, and clove like flavor

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 45 min 2 min Infusion 15,13 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 15,13 L

Utmäskning 76°C 10 min 2 min Infusion 6,05 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 6,05 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se