B2

Belgian Blond Ale (18 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.068 SG 1.015 SG 29 7,0% 709 12 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
29 7,0% 709 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 4,86 kg 81,3% Malt 5 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 5 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,60 kg 10,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Munich 0,30 kg 5,0% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Cane (Beet) Sugar 0,22 kg 3,6% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 7%
Protein: 11,7%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US

Common household baking sugar.
Lightens flavor and body of beer.
Can contribute a cider-like flavor to the beer if not cold-fermented or used in large quantities.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer 12 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 11,0 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 11,0
gr/L: 0,6
5.1 mg/L AA
3,6 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Fuggle 25 gr 15 min Kok Pellets 4,75% 6,4 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,75%
IBU: 6,4
gr/L: 1,3
5.9 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 62,50%
Ursprung: U.S.

Northern Brewer 15 gr 15 min Kok Pellets 8,50% 6,8 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 6,8
gr/L: 0,8
6.4 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Fuggle 20 gr 1 min Kok Pellets 4,75% 0,4 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,75%
IBU: 0,4
gr/L: 1,0
4.8 mg/L AA
3,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 62,50%
Ursprung: U.S.

US-grown version of the classic English aroma hop.
Used for: English and American style ales
Aroma: Mild and pleasant, woodsy and herbal (earthy), fruity.
Substitutes: U.K. Fuggle, Willamette, Styrian Golding, U.S. Tettnanger
Storage: Good (60-65% AA after 6 months at 20 C)
4-5.5% AA / 1.2-2% Beta

Hersbrucker 20 gr 1 min Kok Pellets 2,75% 0,3 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 0,3
gr/L: 1,0
2.8 mg/L AA
1,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafBrew Specialty Ale T-58 DCL/Fermentis Torr 73% 16°C - 22°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 16°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Complex ales.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Estery, somewhat spicy ale yeast. Solid yeast formation at end of fermentation. Widely used for bottle and cask conditioning.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 2 min Infusion 19,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 19,00 L

Försockringsrast 67°C 45 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se