Hop om Sommaren
Saison (25 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.056 SG | 1.006 SG | 59 | 6,6% | 496 |
14 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
59 | 6,6% | 496 |
14 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Havreskal | 0,30 kg | 6,3% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte. Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet. Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt. Behöver ej krossas. |
|||||
Pale Malt (Weyermann) | 2,65 kg | 55,4% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 0,73 kg | 15,4% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
Goldpils Vienna (Briess) | 0,55 kg | 11,5% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Rik maltig smak med antydan av kex och en exceptionellt ren avslutning. Används som basmalt till 100% eller som specialmalt i höga doseringar för justering av färg och smak. Ger ljusa gyllene nyanser. Används vanligtvis i Vienna, Oktoberfest och Märzen öl, eller i vilken öl som helst för att ge en rik maltig smak. |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,20 kg | 4,2% | Malt |
44 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carapils (Briess) | 0,20 kg | 4,2% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Brewing Sugar | 0,15 kg | 3,1% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker 80% Dextros, 20% Maltodextrin |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Chinook | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 13,00% | 26,0 | 0,8 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Ahtanum | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 6,00% | 9,9 | 1,4 | |
Användning: Kok Distinctive aromatic hops with moderate bittering power from Washington.
|
||||||||
Citra | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 19,9 | 1,4 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Cascade | 40 gr | 0 min | Kok | Pellets | 5,50% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Citra | 25 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,4 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Citra | 100 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 5,6 | |
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Belle Saison | DY44 | Danstar | Torr | 80% | 18°C - 25°C | |
Labb: Danstar Belle Saison is an ale yeast of Belgian origin selected for its ability to produce great Saison-style beer. It is a quick starter and a vigorous fermenter, and has a high attenuation and alcohol tolerance. Cooling is generally not used in this style of beer, temperature is allowed to rise through the course of fermentation aiding in the production of the fruity, peppery, and spicy characters you can expect from this yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 15 min | Infusion | 12,09 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |