Ett Djävulskt Försök (Duvel Clone)
Ljus stark belgisk ale (9 D / SHBF 2012)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
24,0 L | 90 min | 1.092 SG | 1.005 SG | 32 | 12% | 696 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
32 | 12% | 696 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 6,10 kg | 76,3% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Cara-Pils/Dextrine | 0,30 kg | 3,7% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Significantly increases foam/head retention and body of the beer.
|
|||||
Barley, Flaked | 0,10 kg | 1,2% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds significant body to Porters and Stouts. High haze producing protein prevents use in light beers. |
|||||
Invert Sugar | 1,50 kg | 18,7% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Used to increase starting gravity and also as an adjunct for some Belgian and English ales. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Styrian Goldings | 82 gr | 60 min | Kok | Pellets | 3,80% | 22,6 | 3,4 | |
Användning: Kok A seedless version of Fuggles grown in Slovenia
|
||||||||
Saaz | 24 gr | 15 min | Whirlpool | Pellets | 4,00% | 1,7 | 1,0 | |
Användning: Whirlpool Used for: Pilsners and Bohemian style lagers
|
||||||||
Saaz | 22 gr | 0 min | Whirlpool | Pellets | 4,00% | 0,0 | 0,9 | |
Användning: Whirlpool Used for: Pilsners and Bohemian style lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Salt | 3,50 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
PH 5.2 Stabilizer | 18,75 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing. |
||||||
Yeast Nutrient | 6 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Strong Ale Yeast | WLP545 | White Labs | Flytande | 82% | 18°C - 23°C | |
Labb: White Labs From the Ardennes region of Belgium, this classic strain produces moderate esters and spicy phenolic character. Results in a dry but balanced finish. Use for dark or strong abbey ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning/Försockringsrast | 66°C | 60 min | 4 min | Infusion | 15,12 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |