Ett Djävulskt Försök (Duvel Clone)

Ljus stark belgisk ale (9 D / SHBF 2012)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
24,0 L 90 min 1.092 SG 1.005 SG 32 12% 696 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
32 12% 696 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 6,10 kg 76,3% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Cara-Pils/Dextrine 0,30 kg 3,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Significantly increases foam/head retention and body of the beer.
Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam"

Barley, Flaked 0,10 kg 1,2% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds significant body to Porters and Stouts. High haze producing protein prevents use in light beers.

Invert Sugar 1,50 kg 18,7% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien

Used to increase starting gravity and also as an adjunct for some Belgian and English ales.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Styrian Goldings 82 gr 60 min Kok Pellets 3,80% 22,6 3,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,80%
IBU: 22,6
gr/L: 3,4
13.0 mg/L AA
11,0 AAU
Beta: 2,90%
HSI: 30,00%
Ursprung: Slovenia

A seedless version of Fuggles grown in Slovenia
Used for: Bittering, finishing for a wide variety of European Beers. Popular in Europe and the United Kingdom
Aroma: Mild, soft, grassy, floral aroma. Similar to Fuggles.
Substitutes: Fuggles, Williamette

Saaz 24 gr 15 min Whirlpool Pellets 4,00% 1,7 1,0

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 1,7
gr/L: 1,0
4.0 mg/L AA
3,4 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 42,00%
Ursprung: Czech Republic

Used for: Pilsners and Bohemian style lagers
Aroma: Delicate, mild, clean, somewhat floral -- Noble hops
Substitutes: Tettnanger, Lublin
Examples: Pulsner Urquell

Saaz 22 gr 0 min Whirlpool Pellets 4,00% 0,0 0,9

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 0,0
gr/L: 0,9
3.7 mg/L AA
3,1 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 42,00%
Ursprung: Czech Republic

Used for: Pilsners and Bohemian style lagers
Aroma: Delicate, mild, clean, somewhat floral -- Noble hops
Substitutes: Tettnanger, Lublin
Examples: Pulsner Urquell

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Salt 3,50 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Gypsum (Calcium Sulfate) 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

PH 5.2 Stabilizer 18,75 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Yeast Nutrient 6 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
Tillsätt 1,5 gram per 100 liter vört 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett struket kryddmått (1 ml) till 40 liter vört.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Strong Ale Yeast WLP545 White Labs Flytande 82% 18°C - 23°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 82%
Temperatur: 18°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Belgian dark strongs, Abbey ales and Christmas beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

From the Ardennes region of Belgium, this classic strain produces moderate esters and spicy phenolic character. Results in a dry but balanced finish. Use for dark or strong abbey ales.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning/Försockringsrast 66°C 60 min 4 min Infusion 15,12 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 15,12 L

Utmäskning 75°C 10 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se