FolkAPAn
Pale ale (APA) (4 C / SHBF 2013)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 40,0 L | 90 min | 1.037 SG | 1.010 SG | 45 | 3,5% | 354 |
16 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 45 | 3,5% | 354 |
16 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Malt (Weyermann) | 5,00 kg | 84,7% | Malt |
7 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
| Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) | 0,50 kg | 8,5% | Malt |
118 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body. |
|||||
| Carafoam (Weyermann) | 0,20 kg | 3,4% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Carafoam (also called Carapils) adds body and head retention without substantially altering flavor. Up to 10% for light beers, 40% for mashed beers |
|||||
| Munich I (Weyermann) | 0,20 kg | 3,4% | Malt |
14 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Light Munich malt. May be used as a base for many German beer styles. Fest beers, bocks, ales. Enhances malty flavour and aroma |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Herkules | 50 gr | 60 min | Kok | Kottar | 15,00% | 48,6 | 1,3 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Cascade | 20 gr | 20 min | Kok | Pellets | 6,00% | 5,2 | 0,5 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Cascade | 30 gr | 4 min | Whirlpool | Pellets | 6,00% | 1,0 | 0,8 | |
|
Användning: Whirlpool A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Citra | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 0,8 | |
|
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
|
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
|
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning/Försockringsrast | 69°C | 40 min | 4 min | Infusion | 17,70 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 7 min |
||||||