Grill Bira
Pale ale (APA) (4 C / SHBF 2013)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
120,0 L | 60 min | 1.048 SG | 1.011 SG | 27 | 4,9% | 543 |
15 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
27 | 4,9% | 543 |
15 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 25,00 kg | 95,2% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Caramunich II (Weyermann) | 0,75 kg | 2,9% | Malt |
124 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, aroma, color. |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 0,50 kg | 1,9% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Amarillo Gold | 95 gr | 60 min | Kok | Kottar | 11,20% | 20,8 | 0,8 | |
Användning: Kok Unknown origin, but character similar to Cascade. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Amarillo Gold | 50 gr | 10 min | Kok | Kottar | 11,20% | 4,0 | 0,4 | |
Användning: Kok Unknown origin, but character similar to Cascade. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Citra | 60 gr | 5 dgr | Torrhumling | Kottar | 12,00% | 0,0 | 0,5 | |
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Nelson Sauvin | 60 gr | 5 dgr | Torrhumling | Kottar | 12,00% | 0,0 | 0,5 | |
Användning: Torrhumling Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 4 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 68,46 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 2 min | Infusion | 30,00 L | |
Höjningstid: 2 min |