3 Angels Kilt Lifter

Strong Scotch Ale (9 E / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
24,6 L 120 min 1.090 SG 1.029 SG 28 8,1% 427 34 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
28 8,1% 427 34 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Golden Promise 6,80 kg 67,6% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Floor malted spring barley from the UK. Suitable base male for all types of ales.

Aromatic Malt 0,45 kg 4,5% Malt 51 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 51 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 29,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,8%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Provides a very strong malt flavor and aroma to your beer.

Cara-Pils/Dextrine 0,45 kg 4,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Significantly increases foam/head retention and body of the beer.
Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam"

Caraamber 0,45 kg 4,5% Malt 59 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 59 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Caramunich Malt 0,45 kg 4,5% Malt 110 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 110 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Belgium

Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks.

Melanoiden Malt 0,45 kg 4,5% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 1,30%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 10,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor.

Munich Malt - 10L 0,45 kg 4,5% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 2,80%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Malty-sweet flavor characteristic and adds a slight orange color to the beer.
Does not contribute signficantly to body or head retention.
Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers

Biscuit Malt 0,23 kg 2,3% Malt 45 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 45 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 6,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgian

Use for English ales, brown ales and porters.
Adds a biscuit like flavor and aroma.
Can be used as a substitute for toasted malt.

Brown Malt 0,23 kg 2,3% Malt 128 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 128 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Imparts a dry, biscuit flavor. Used in nut brown ales, porters and some Belgian ales.

Roasted Barley 0,09 kg 0,8% Malt 591 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 591 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 55%
Potential: 1.025 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Roasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor.
Imparts a red to deep brown color to beer, and very strong roasted flavor.
Use 2-4% in Brown ales to add a nutty flavor, or 3-10% in Porters and Stouts for coffee flavor.

Munich Malt - 20L 0,01 kg 0,1% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 2,80%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 25,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Malty-sweet flavor characteristic and adds a orange to deep orange color to the beer.
Does not contribute signficantly to body or head retention.
Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Goldings, East Kent 14 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 2,5 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 2,5
gr/L: 0,6
2.9 mg/L AA
2,5 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Used for: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: Fuggles, BC Goldings
Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale

Goldings, East Kent 14 gr 22 min Kok Pellets 5,00% 3,3 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 3,3
gr/L: 0,6
2.9 mg/L AA
2,5 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Used for: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: Fuggles, BC Goldings
Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale

Northern Brewer 14 gr 45 min Kok Pellets 8,50% 8,0 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 8,0
gr/L: 0,6
4.9 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Northern Brewer 14 gr 90 min Kok Pellets 8,50% 9,3 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 9,3
gr/L: 0,6
4.9 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Scottish Ale 1728 Wyeast Labs Flytande 71% 13°C - 24°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 71%
Temperatur: 13°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: Scottish Ale, Scottish Strong Ales, Sweet Stout, Imperial Stout, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

High alcohol tolerance.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 69°C 60 min 15 min Infusion 31,23 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 31,23 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se