Hulu Buzisör V3

Weizen/Weissbier (15 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
46,0 L 60 min 1.046 SG 1.008 SG 11 5,0% 424 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
11 5,0% 424 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Ger 5,50 kg 61,1% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 84%
Potential: 1.039 SG
Enzymatisk aktivitet: 95,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Malted wheat base for use in all wheat styles

Pale Malt (2 Row) US 1,50 kg 16,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 140,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 12,3%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Base malt for all beer styles

Pilsner (2 Row) Ger 1,50 kg 16,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

German base for Pilsners and Bohemian Lagers

Melanoiden Malt 0,50 kg 5,6% Malt 45 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 45 EBC  
Malningsgrad: 1,30%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 10,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Tettnang 100 gr 15 min Kok Pellets 3,80% 10,8 2,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,80%
IBU: 10,8
gr/L: 2,2
8.3 mg/L AA
13,4 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: Germany

Used for: German ales, lagers and wheat beer
Aroma: Noble, mild, fine, slightly spicy
Substitutes: Saaz, Spalt
Examples: Sam Adams Octoberfest, Anderson Valley ESB

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 6,64 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 0,91 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Weihenstephan Weizen 3068 Wyeast Labs Flytande 75% 18°C - 24°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 18°C - 24°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: Bavarian Weizen
Max antal generationer: 5
Generation: 3

Unique Bavarian wheat yeast that produces the spicy weizen clove and banana flavor. Best when fermented at around 68 deg F.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 23,47 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 23,47 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se