SHBF Hoppy Weissen
Hopfenweizen (6 F / SHBF 2015)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.054 SG | 1.013 SG | 37 | 5,3% | 444 |
10 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 37 | 5,3% | 444 |
10 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (Weyermann) | 2,00 kg | 47,6% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
| Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,00 kg | 47,6% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
| Caravienne Malt | 0,20 kg | 4,8% | Malt |
43 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Light Belgian crystal malt. Used in light Trappist and Abbey style Belgian ales. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Perle | 36 gr | 60 min | Kok | Kottar | 7,00% | 30,7 | 2,0 | |
|
Användning: Kok Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.
|
||||||||
| Amarillo | 14 gr | 5 min | Kok | Kottar | 9,40% | 3,2 | 0,8 | |
|
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
| Cascade | 14 gr | 5 min | Kok | Kottar | 3,50% | 1,2 | 0,8 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Amarillo | 14 gr | 0 min | Kok | Kottar | 9,40% | 0,0 | 0,8 | |
|
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
| Cascade | 14 gr | 0 min | Kok | Kottar | 3,50% | 0,0 | 0,8 | |
|
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Amarillo | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Kottar | 9,40% | 0,0 | 1,7 | |
|
Användning: Torrhumling Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
| Cascade | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Kottar | 3,50% | 0,0 | 1,7 | |
|
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Weihenstephan Weizen | 3068 | Wyeast Labs | Flytande | 75% | 18°C - 24°C | |
|
Labb: Wyeast Labs Unique Bavarian wheat yeast that produces the spicy weizen clove and banana flavor. Best when fermented at around 68 deg F. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Betaglukanrast | 45°C | 15 min | 4 min | Temperatur | 19,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Proteinrast | 52°C | 30 min | 2 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 2 min |
||||||
| Försockringsrast | 62°C | 40 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 15 min |
||||||
| Försockringsrast | 71°C | 20 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 5 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 5 min |
||||||