Sexy french!

Saison (16 C / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.061 SG 1.016 SG 30 5,9% 538 16 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
30 5,9% 538 16 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 4,50 kg 83,3% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Aromatic Malt (Dingemans) 0,50 kg 9,3% Malt 37 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 37 EBC  
Malningsgrad: 2,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 30,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,30 kg 5,6% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Caraaroma (Weyermann) 0,10 kg 1,9% Malt 351 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 351 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,60%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Very dark caramel malt with aromatic properties. Adds deep red color and aroma. Amber ales, dark lagers, bocks. Substitute for "Belgian Special B" or 120L caramel malts.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Saaz 50 gr 90 min Kok Pellets 3,20% 19,7 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,20%
IBU: 19,7
gr/L: 2,5
8.0 mg/L AA
5,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Tjeckiien

Saaz 20 gr 45 min Kok Pellets 3,20% 6,8 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,20%
IBU: 6,8
gr/L: 1,0
3.2 mg/L AA
2,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Tjeckiien

Saaz 35 gr 15 min Kok Pellets 3,20% 6,4 1,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,20%
IBU: 6,4
gr/L: 1,8
5.6 mg/L AA
4,0 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Tjeckiien

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Coriander Seed 10 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Belgian Wit

Used in Belgian Wit, Whites, and Holiday ales. Very good when used in light wheat ales. Often used with Bitter Orange Peel.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belle Saison Lallemand Torr 75% 17°C - 22°C

Labb: Lallemand
Labb: Lallemand
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 17°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Bäst till: French or Belgian Ales and Grand Cru styles.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Pleasant yeast blend. Leaves a smooth full character to the malt with mild, but pleasant esters and some apple pie spices.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 0 min Temperatur 33,36 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 33,36 L

Försockringsrast 68°C 60 min 18 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 18 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se