Sexy french!
Saison (16 C / BJCP 2008)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20,0 L | 90 min | 1.061 SG | 1.016 SG | 30 | 5,9% | 538 |
16 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 30 | 5,9% | 538 |
16 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (Weyermann) | 4,50 kg | 83,3% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
| Aromatic Malt (Dingemans) | 0,50 kg | 9,3% | Malt |
37 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 0,30 kg | 5,6% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
| Caraaroma (Weyermann) | 0,10 kg | 1,9% | Malt |
351 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Very dark caramel malt with aromatic properties. Adds deep red color and aroma. Amber ales, dark lagers, bocks. Substitute for "Belgian Special B" or 120L caramel malts. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Saaz | 50 gr | 90 min | Kok | Pellets | 3,20% | 19,7 | 2,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Saaz | 20 gr | 45 min | Kok | Pellets | 3,20% | 6,8 | 1,0 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Saaz | 35 gr | 15 min | Kok | Pellets | 3,20% | 6,4 | 1,8 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Coriander Seed | 10 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
|
Typ: Krydda Used in Belgian Wit, Whites, and Holiday ales. Very good when used in light wheat ales. Often used with Bitter Orange Peel. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Belle Saison | Lallemand | Torr | 75% | 17°C - 22°C | ||
|
Labb: Lallemand Pleasant yeast blend. Leaves a smooth full character to the malt with mild, but pleasant esters and some apple pie spices. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | 50°C | 30 min | 0 min | Temperatur | 33,36 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Försockringsrast | 68°C | 60 min | 18 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 18 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 10 min |
||||||