X2
Belgian Dubbel (18 B / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.074 SG | 1.010 SG | 29 | 8,4% | 565 |
36 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
29 | 8,4% | 565 |
36 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale (Dingemans) | 4,57 kg | 76,9% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramunich I (Weyermann) | 0,23 kg | 3,8% | Malt |
100 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma. |
|||||
Special B Malt | 0,23 kg | 3,8% | Malt |
355 EBC
|
|
Typ:
Malt Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma. |
|||||
Biscuit (Castle) | 0,17 kg | 2,9% | Malt |
50 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Pale Chocolate Malt | 0,06 kg | 1,0% | Malt |
500 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Sugar - Maple syrup | 0,69 kg | 11,6% | Socker |
59 EBC
|
|
Typ:
Socker |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Perle | 24 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,00% | 21,8 | 1,3 | |
Användning: Kok Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 28 gr | 5 min | Kok | Pellets | 4,00% | 2,5 | 1,6 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Trappist Ale | WLP500 | White Labs | Flytande | 78% | 18°C - 22°C | |
Labb: White Labs Distinctive fruitiness and plum characteristics. Excellent for high gravity beers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 24,95 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |