Tweed (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tweed

Engelsk best bitter

25 L
ABV: 4,0%
IBU: 40
Wreedes druvor (Exalted Beer)
Exalted Beer

Wreedes druvor

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,7%
IBU: 0
In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Whamageddon (Petter Wigle)

Whamageddon

English strong bitter - ESB
Petter Wigle
9 december 2023 kl 15:29

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 0 gillade 76 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
12,0 L 60 min 1.063 SG 1.018 SG 31 5,9% 20 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
31 5,9% 20 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale Finest Maris Otter 3,10 kg 81,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

American Honey Malt 0,20 kg 5,3% Malt 33 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 33 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Crystal T50 0,20 kg 5,3% Malt 68 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 68 EBC  
Utbyte: 69%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

Brown Malt 0,15 kg 3,9% Malt 69 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 69 EBC  
Utbyte: 73%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Crystal Dark 0,15 kg 3,9% Malt 136 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 136 EBC  
Utbyte: 69%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 30 gr 60 min Kok Pellets 4,80% 27,1 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 27,1
gr/L: 2,5
12.0 mg/L AA
5,1 AAU

East Kent Goldings (EKG) 10 gr 15 min Kok Pellets 4,80% 4,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 4,5
gr/L: 0,8
4.0 mg/L AA
1,7 AAU

East Kent Goldings (EKG) 15 gr 0 min Kok Pellets 4,80% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
6.0 mg/L AA
2,5 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 2,30 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 3,30 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 0 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Yeast Nutrients 1 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London ESB Ale 1968 Wyeast Labs Flytande 71% 18°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 71%
Temperatur: 18°C - 22°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 66°C 60 min 0 min Temperatur 15,20 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 15,20 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.