Drevvikens Dunkelweizen
Mörkt veteöl av sydtysk typ
Petter Wigle
9 december 2023 kl 15:32
Mörkt veteöl av sydtysk typ
Petter Wigle
9 december 2023 kl 15:32
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12,0 L | 60 min | 1.052 SG | 1.013 SG | 12 | 5,1% |
25 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
12 | 5,1% |
25 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Wheat Malt Dark | 1,00 kg | 33,9% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Wheat Malt, Pale | 1,00 kg | 33,9% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Munich II | 0,40 kg | 13,6% | Malt |
12 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Pilsner | 0,40 kg | 13,6% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carafa Special I | 0,15 kg | 5,1% | Malt |
457 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Perle | 7 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,20% | 11,9 | 0,6 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride (CaCl2) | 2,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Gypsum (CaSO4) | 0,50 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Lactic Acid | 2,00 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Hefeweizen Ale | WLP300 | White Labs | Flytande | 76% | 20°C - 22°C | |
Labb: White Labs |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Temperature | 67°C | 60 min | 0 min | Temperatur | 11,80 L | |
Höjningstid: 0 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.