Skaukatt Kveik IPA
IPA
Exalted Beer
19 augusti 2019 kl 22:10
Bryggd i Jämtlandsfjällen på vatten från en å.
IPA
Exalted Beer
19 augusti 2019 kl 22:10
Bryggd i Jämtlandsfjällen på vatten från en å.
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 30 min | 1.063 SG | 1.013 SG | 34 | 6,6% | 606 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
34 | 6,6% | 606 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 5,00 kg | 87,0% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt If you require a well modified, high performing malt, but with a low colour, look no further than Low Colour Maris Otter. This heritage barley variety is used to produce an exceptional quality base malts, with high extract and enzymic activity and low nitrogen content. It is kilned at a low temperature, making it perfect for Cask IPAs and Light Coloured Ales. |
|||||
Wheat, Torrified | 0,50 kg | 8,7% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
|
|||||
Oats, Malted | 0,25 kg | 4,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Malted oats. Adds body, mouth feel and head retention to the beer Creates chill haze in lighter beers, so is primarily used in dark ones. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Denali (Exp 06277) | 60 gr | 30 min | Whirlpool | Pellets | 14,00% | 40,5 | 3,3 | |
Användning: Whirlpool Formerly hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs. |
||||||||
Cryo - Simcoe | 20 gr | 30 min | Whirlpool | Pellets | 23,00% | 22,2 | 1,1 | |
Användning: Whirlpool An earthly, citrus, pine hop widely used in IPAs and many American styles. Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing. |
||||||||
Denali (Exp 06277) | 90 gr | 10 min | Whirlpool | Pellets | 14,00% | 28,6 | 5,0 | |
Användning: Whirlpool Formerly hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs. |
||||||||
Cryo - Simcoe | 30 gr | 10 min | Whirlpool | Pellets | 23,00% | 15,7 | 1,7 | |
Användning: Whirlpool An earthly, citrus, pine hop widely used in IPAs and many American styles. Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing. |
||||||||
Denali (Exp 06277) | 75 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 14,00% | 0,0 | 4,2 | |
Användning: Torrhumling Formerly hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs. |
||||||||
Denali (Exp 06277) | 75 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 14,00% | 0,0 | 4,2 | |
Användning: Torrhumling Formerly hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs. |
||||||||
Simcoe | 50 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
Simcoe | 50 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Sigmund's Voss Kveik | WLP4045 | White Labs | Flytande | 81% | 21°C - 37°C | |
Labb: White Labs |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 10,58 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.056 - 1.070
1.010 - 1.016
50 - 75
15 - 25
Denna variant av den klassiska engelska IPA:n utvecklades i USA och är numera en av de populäraste ölstilarna. Till skillnad mot den engelska, som ska ha en balanserande maltighet, så ska denna IPA vara torr, besk och lätt i maltkroppen. Små mängder av ljusa karamellmaltsorter ska ge ett litet stöd åt de stora humlegivorna. Humlesorterna ska ge toner av citrus och tropisk frukt. Såväl amerikanska som fruktiga humlesorter från nya världen används.
Anniversary ale 5,9% /Sierra Nevada - Indian Tribute 6,8% /Oppigårds – Hop Yard 7,3% /Nils Oscar
Ska innehålla en stor blommig humledoft med arom av citrus och/eller tropisk frukt. Fruktestrar bör finnas på låg till medium nivå. Maltigheten, som ska vara låg, ska ha karamelliga inslag. Alkoholtoner får förekomma på låga nivåer. Gyllengul till bärnstensfärgad. Disighet är tillåtet. Kraftigt smakhumlad och hög mineralhalt i vattnet ger ett krispigt torrt öl. Karakteriseras av en kraftig beska och hög alkoholhalt. Karamell och maltighet på låga till medium nivåer. Fruktestrar i låga till medium nivåer är tillåtna. Alkoholsmak får förekomma men den får ej vara spritig. Kraftig beska. Medium kropp. Torrt och krispigt.