Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
CE
2
19 L
ABV: 6,5%
IBU: 32
VinterWreede (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

VinterWreede

Modern Stout & Porter

20 L
ABV: 5,9%
IBU: 50
Pixie Bob IPA (Exalted Beer)
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Pinsam Collaba #2 (Automagiskt Bryggeri)
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Stalltjärn Highland Sun (Exalted Beer)
2
30 L
ABV: 21%
IBU: 83
Heffaklump (Exalted Beer)

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ
Exalted Beer
13 oktober 2022 kl 21:21

Offentlig Inga bryggningar 0 kommentarer 0 gillade 187 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.057 SG 1.014 SG 10 5,7% 522 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
10 5,7% 522 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 4,00 kg 80,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 1,00 kg 20,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,4%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 26 gr 60 min Kok Pellets 2,75% 9,5 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 9,5
gr/L: 1,4
4.0 mg/L AA
2,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Hersbrucker 10 gr 5 min Kok Pellets 2,75% 0,7 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 0,7
gr/L: 0,6
1.5 mg/L AA
1,0 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Chalk 4,65 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing.

Baking Soda 1,93 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Jästnäring 2 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen Ale WLP300 White Labs Flytande 74% 20°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 20°C - 22°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: German style wheat beers. Weiss, Weizen, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Produces the banana and clove nose traditionally associated with German Wheat beers. Also produces desired cloudy look.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Temperatur 12,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

6A. Veteöl

Stilguide

SHBF 2020

Typ

Wheat

OG

1.046 - 1.052

FG

1.008 - 1.013

IBU

10 - 15

Färg

8 - 14

Anteckningar

Efterjäsning på flaska och det höga proteininnehållet från vete ger ett disigt öl. Ölet skall typiskt serveras med all jäst i glaset. Det finns även en filtrerad variant som kallas Kristall. Om jäst finns kvar får ölet jästkäraktär och ett fylligare intryck. Ölet bryggs vanligen med minst hälften mältat vete och med små humlegivor. Dessa öl är till sin fördel färska.

Förebild

Weihenstephaner Hefe 5,4%, Huber weisses, mit feiner Hefe 5.4%, Schneider Weisse Tap 1, meine blonde Weisse 5.2%

Profil

Skumbanandoft från estrar och kryddnejlikedoft från fenoler ska förekomma på medium till hög nivå. Det fenoliska kan även upplevas som muskot. Drag av plåt, kokt skinka eller rökighet får förekomma men är ej önskvärt. Maltarom får förekomma på låg nivå. Ingen humlearom får förekomma. Ingen diacetyl/smörkola får märkas. Halmgul till gyllengul. I regel disig men får vara blank. Smaken är balanserad och frisk med väl integrerad karaktär av de jäsningsbiprodukter med smak av skumbanan och kryddnejlika som finns även i aromen. Maltsmak får förekomma på låg nivå. Ingen humlesmak får förekomma. Beskan ska vara mycket låg och absolut inte framträdande. Ölet ska ha en mjuk och jordig vetemaltskaraktär. Ingen diacetyl får förekomma. Medium kropp. Kraftigt kolsyrad. Bör ge en moussig känsla.