Mälarens Perla Pilsner
Tysk pilsner
Exalted Beer
3 juli 2020 kl 17:09
Tysk pilsner
Exalted Beer
3 juli 2020 kl 17:09
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.044 SG | 1.008 SG | 40 | 4,7% | 0 |
13 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
40 | 4,7% | 0 |
13 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 3,70 kg | 96,1% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Caramunich III (Weyermann) | 0,15 kg | 3,9% | Malt |
140 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, body, aroma and color. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Perle | 42 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,30% | 33,1 | 2,3 | |
Användning: Kok Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 3,00% | 4,4 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 20 gr | 1 min | Kok | Pellets | 3,00% | 0,4 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Chalk | 4,49 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing. |
||||||
Baking Soda | 1,87 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Pilsner Lager | WLP800 | White Labs | Flytande | 75% | 10°C - 13°C | |
Labb: White Labs Classic pilsner strain from Czech Republic. Dry with a malty finish. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 64°C | 90 min | 24 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 24 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.