Gambler's choice
Mörk stark belgisk ale
Mikael Fridén
3 april 2022 kl 18:17
Stark mörk belgisk ale med tillsats av agavesirap under jäsning
Mörk stark belgisk ale
Mikael Fridén
3 april 2022 kl 18:17
Stark mörk belgisk ale med tillsats av agavesirap under jäsning
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
9,0 L | 60 min | 1.078 SG | 1.010 SG | 40 | 9,4% |
4 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
40 | 9,4% |
4 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner | 3,50 kg | 87,5% | Malt |
0 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramel Munich | 0,25 kg | 6,3% | Malt |
0 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramel Hell | 0,25 kg | 6,3% | Malt |
0 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 32,9 | 1,7 | |
Användning: Kok |
||||||||
Hallertau Mittelfruh | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 3,00% | 4,9 | 1,7 | |
Användning: Kok |
||||||||
Hallertau Mittelfruh | 15 gr | 5 min | Kok | Pellets | 3,00% | 2,0 | 1,7 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Agavesirap | 480 gr | 0 min | Övrigt | Primärjäsning | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Wyeast beer nutrient blend | 10 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast | Torr | |||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Mäskning | 68°C | 120 min | 0 min | Temperatur | 10,00 L | |
Höjningstid: 0 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.068 - 1.200
1.010 - 1.018
20 - 35
15 - 38