In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Lokatt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Kottmos (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA
Exalted Beer
12 oktober 2021 kl 22:16

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 0 gillade 103 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
45,0 L 60 min 1.095 SG 1.024 SG 46 9,5% 0 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 9,5% 0 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Havreskal 0,50 kg 3,0% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Leverantör: Humlegården

Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte.

Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet.

Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt.

Behöver ej krossas.

Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) 8,75 kg 52,2% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,70%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 62,5 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 8,8%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

If you require a well modified, high performing malt, but with a low colour, look no further than Low Colour Maris Otter. This heritage barley variety is used to produce an exceptional quality base malts, with high extract and enzymic activity and low nitrogen content. It is kilned at a low temperature, making it perfect for Cask IPAs and Light Coloured Ales.

Oats, Flaked 1,50 kg 9,0% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Wheat, Torrified 1,50 kg 9,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing

Carapils (Hoepfner) 0,75 kg 4,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 6,10%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Hoepfner

German carapils/carafoam malt. Used in many beers for better head retention and body. Can be used up to 25% for low alcohol beers. Also sold under the German name "Caramel Malz Pils"

Spraymalt DME - Light 3,75 kg 22,4% Torrextrakt 5 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 5 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 98%
Potential: 1.045 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Muntons

"Great for all beer styles. Adds extra body and richness. Especially useful when brewing lighter beers such as lagers and pilsners."

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 60 gr 30 min Kok Pellets 14,90% 25,9 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,90%
IBU: 25,9
gr/L: 1,3
19.9 mg/L AA
31,5 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 52,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: IPA, American Pale Ale, Stout, Lager, Barley Wine
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Other CTZ, Galena, Chinook, Nugget, Target (U.K.), Northern Brewer (Germany)
Storage: Poor/Very Poor (45-65% AA after 6 months at 20 C)
14-16.5% AA / 4-5% Beta

Simcoe 150 gr 15 min Whirlpool Pellets 13,40% 18,8 3,3

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 13,40%
IBU: 18,8
gr/L: 3,3
44.7 mg/L AA
70,9 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
Used for: IPAs
Aroma: Citrus and pine-like aroma
Substitutes: N/A

Simcoe 150 gr 15 min Whirlpool Pellets 13,40% 18,8 3,3

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 13,40%
IBU: 18,8
gr/L: 3,3
44.7 mg/L AA
70,9 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
Used for: IPAs
Aroma: Citrus and pine-like aroma
Substitutes: N/A

Mosaic (HBC 369) 100 gr 15 min Whirlpool Pellets 11,10% 10,4 2,2

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 10,4
gr/L: 2,2
24.7 mg/L AA
39,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Mosaic (HBC 369) 100 gr 15 min Whirlpool Pellets 11,10% 10,4 2,2

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 10,4
gr/L: 2,2
24.7 mg/L AA
39,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Cryo - Mosaic 100 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 24,10% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 24,10%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
53.6 mg/L AA
85,0 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 10,00%
Ursprung: US - YCH Hops

Mosaic is an earthy, floral, fruity hops widely used for finishing IPAs. Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.

Simcoe 100 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 13,40% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,40%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
29.8 mg/L AA
47,3 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
Used for: IPAs
Aroma: Citrus and pine-like aroma
Substitutes: N/A

Cryo - Mosaic 100 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 24,10% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 24,10%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
53.6 mg/L AA
85,0 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 10,00%
Ursprung: US - YCH Hops

Mosaic is an earthy, floral, fruity hops widely used for finishing IPAs. Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.

Simcoe 100 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 13,40% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,40%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
29.8 mg/L AA
47,3 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
Used for: IPAs
Aroma: Citrus and pine-like aroma
Substitutes: N/A

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 12,06 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 7,59 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Dry Hop A24 Imperial Yeast Flytande 76% 18°C - 23°C

Labb: Imperial Yeast
Labb: Imperial Yeast
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 18°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry Hop is a blend of A20 Citrus and A04 Barbarian. When this blend goes to work on your hoppy beer, the hop aroma blows up. The combination of these strains produces amazing aromas of citrus, peach and apricot that will accentuate your IPA, pale ale, and any other hop driven beer.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 68°C 75 min 20 min Temperatur 23,92 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 23,92 L

Utmäskning 78°C 10 min 16 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 16 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

5D. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2020

Typ

Ale

OG

1.058 - 1.071

FG

1.010 - 1.018

IBU

30 - 60

Färg

5 - 15

Anteckningar

New England IPA, NEIPA, är en vidareutveckling av amerikansk IPA, där humlekaraktären ökat samtidigt som den upplevda beskan har minskat. Mycket stora smak- och aromgivor samt torrhumling ger ett utmärkande disigt utseende. Jäst med låg flockning och låg förjäsbarhet används ofta för att öka disigheten och höja restsötman. Ölet har en kraftig arom och stor smak av humle, samt en len och fyllig kropp utan hög beska. Smaker och dofter av josig tropisk frukt förekommer i detta öl utan att frukt tillsätts. NEIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas.

Förebild

Amazing Haze 6,5% /Stigbergets Bryggeri - O/O Narangi IPA 6,8% /O/O Brewing

Profil

Ska innehålla en mycket stor fräsch och fruktig humledoft med arom av tropisk frukt och/eller citrus. Humledoften ska ej upplevas gräsig eller kryddig. Fruktestrar bör finnas på medium till hög nivå. Neutral maltarom med lätta brödiga inslag får förekomma på låga nivåer. Ingen karamellarom får förekomma. Alkoholtoner får förekomma på låga nivåer. Halmgul till gyllengul. Opak och disig av kraftig humling och jäst med låg flockulering. Kraftigt vitt skum. Mycket kraftig smak av tropisk frukt och/eller citrus ska dominera. Fruktestrar på medium till höga nivåer bör finnas. Neutral maltsmak med lätta brödiga inslag får förekomma på låga nivåer. Ingen karamellsmak får förekomma. Alkoholsmak får förekomma men den får ej vara spritig. Ska ej upplevas söt från ojästa sockerarter. Inga kärva eller brännande humlesmaker ska märkas. Beska på låg till medium nivå. Medium till stor kropp. Mjukt, lent och fylligt. Medium kolsyra.