Whamageddon
English strong bitter - ESB
Petter Wigle
9 december 2023 kl 15:29
English strong bitter - ESB
Petter Wigle
9 december 2023 kl 15:29
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12,0 L | 60 min | 1.063 SG | 1.018 SG | 31 | 5,9% |
20 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 31 | 5,9% |
20 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Ale Finest Maris Otter | 3,10 kg | 81,6% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| American Honey Malt | 0,20 kg | 5,3% | Malt |
33 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Crystal T50 | 0,20 kg | 5,3% | Malt |
68 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Brown Malt | 0,15 kg | 3,9% | Malt |
69 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Crystal Dark | 0,15 kg | 3,9% | Malt |
136 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| East Kent Goldings (EKG) | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,80% | 27,1 | 2,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| East Kent Goldings (EKG) | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 4,80% | 4,5 | 0,8 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| East Kent Goldings (EKG) | 15 gr | 0 min | Kok | Pellets | 4,80% | 0,0 | 1,3 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Calcium Chloride (CaCl2) | 2,30 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (CaSO4) | 3,30 gr | 0 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Yeast Nutrients | 1 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| London ESB Ale | 1968 | Wyeast Labs | Flytande | 71% | 18°C - 22°C | |
|
Labb: Wyeast Labs |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Temperature | 66°C | 60 min | 0 min | Temperatur | 15,20 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.