Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Lokatt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Kottmos (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Karmen (Exalted Beer)
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Bonnen Pils (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Dark Experiment (Exalted Beer)
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Gul Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Hardcat (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Hopkok (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Inge Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Junibeer (Exalted Beer)
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Amadeus Neepah (Exalted Beer)
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Bellmans Skeppsmumma (Exalted Beer)
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
In de Wreede 12 (Exalted Beer)
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Witter (Uppsala hembryggareförening)
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Belgian quadrupel (Ulrik)
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
BBA IMP STOUT (Ulrik)
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Hehe Jojo (Ulrik)
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Julis (Ulrik)
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Sunes Hoppy Christmas 2019 (Dan)
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Sunes Old Ale (Dan)
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Keijsers RIS Coconut (punkis)
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA
Exalted Beer
13 oktober 2022 kl 21:20

Offentlig Inga bryggningar 0 kommentarer 0 gillade 7 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 30 min 1.046 SG 1.009 SG 42 4,9% 430 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
42 4,9% 430 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Havreskal 0,10 kg 2,4% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Leverantör: Humlegården

Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte.

Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet.

Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt.

Behöver ej krossas.

Maris Otter (Crisp) 3,00 kg 71,9% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Wheat, Torrified (Thomas Fawcett) 0,35 kg 8,4% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Unmalted wheat torrified for use in a single step infusion. Typically used for Wits and other wheats where raw unmalted wheat is called for.

Oats, Flaked 0,30 kg 7,2% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Havremalt 0,27 kg 6,6% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 17,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: MaltMagnus.se

Producerad av nakenhavre. Framställningen av havremalt baseras på en specialhavre som odlas i mycket begränsad omfattning i Europa.
Havremalt ger en silkeslen munkänsla, och är bra för att öka kroppen i ölet och även bra för skumstabiliteten. Används oftast i lite mörkare öl.

CHÂTEAU CARA CLAIR 0,15 kg 3,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 8,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Castle Malting®

Features: The palest Belgian Caramel malt produced according to a special malting process.

Characteristics: Château Cara Clair is a type of Belgian caramel malt. Intensifies the beer’s body and its smoothness, promotes head formation and retention. Creates soft biscuit notes in the beer aroma.

Usage: Pilsner Lager, alcohol-reduced beer, light beer, Bock beer.

3 – 7 EBC (European Brewing Convention)
1.7 – 3.2 °L (Lovibond)

%: Up to 5% of the mix

Moisture % 8.5

Extract (dry basis) % 78.0

Wort colour EBC (°L) 3.0 (1.7) 7.0 (3.2)

Total Protein (dry malt) % 11.5

Saccharification time min normal

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Denali (Exp 06277) 15 gr 30 min Kok Pellets 14,00% 23,6 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,00%
IBU: 23,6
gr/L: 0,8
11.7 mg/L AA
7,4 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: US

Formerly hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs.

BRU-1 30 gr 10 min Whirlpool Pellets 15,70% 12,5 1,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 15,70%
IBU: 12,5
gr/L: 1,7
26.2 mg/L AA
16,6 AAU
Beta: 10,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

BRU-1 is notable for its distinct sweet fruit aroma that is often described as pineapple. When used
as a whirlpool or dry hop addition, BRU-1 delivers the aroma of freshly cut pineapple and green fruits.
BRU-1 is synergistic with other hops creating a depth of fruit flavor. BRU-1 has also been shown to improve haze stability in certain beer styles.

Mosaic (HBC 369) 30 gr 10 min Whirlpool Pellets 12,25% 9,7 1,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 9,7
gr/L: 1,7
20.4 mg/L AA
13,0 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Sultana 30 gr 10 min Whirlpool Pellets 12,80% 10,2 1,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,80%
IBU: 10,2
gr/L: 1,7
21.3 mg/L AA
13,5 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: US

Also known as Denali or Nuggetzilla
Formerly Hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs.

BRU-1 20 gr 10 min Whirlpool Pellets 15,70% 8,3 1,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 15,70%
IBU: 8,3
gr/L: 1,1
17.4 mg/L AA
11,1 AAU
Beta: 10,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

BRU-1 is notable for its distinct sweet fruit aroma that is often described as pineapple. When used
as a whirlpool or dry hop addition, BRU-1 delivers the aroma of freshly cut pineapple and green fruits.
BRU-1 is synergistic with other hops creating a depth of fruit flavor. BRU-1 has also been shown to improve haze stability in certain beer styles.

Mosaic (HBC 369) 20 gr 10 min Whirlpool Pellets 12,25% 6,5 1,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 6,5
gr/L: 1,1
13.6 mg/L AA
8,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Sultana 20 gr 10 min Whirlpool Pellets 12,80% 6,8 1,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,80%
IBU: 6,8
gr/L: 1,1
14.2 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: US

Also known as Denali or Nuggetzilla
Formerly Hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs.

Mosaic (HBC 369) 40 gr 29 dgr Torrhumling Pellets 12,25% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
27.2 mg/L AA
17,3 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

BRU-1 20 gr 29 dgr Torrhumling Pellets 15,70% 0,0 1,1

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 15,70%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
17.4 mg/L AA
11,1 AAU
Beta: 10,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

BRU-1 is notable for its distinct sweet fruit aroma that is often described as pineapple. When used
as a whirlpool or dry hop addition, BRU-1 delivers the aroma of freshly cut pineapple and green fruits.
BRU-1 is synergistic with other hops creating a depth of fruit flavor. BRU-1 has also been shown to improve haze stability in certain beer styles.

Sultana 20 gr 29 dgr Torrhumling Pellets 12,80% 0,0 1,1

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
14.2 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: US

Also known as Denali or Nuggetzilla
Formerly Hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs.

Mosaic (HBC 369) 40 gr 9 dgr Torrhumling Pellets 12,25% 0,0 2,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
27.2 mg/L AA
17,3 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

BRU-1 30 gr 9 dgr Torrhumling Pellets 15,70% 0,0 1,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 15,70%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
26.2 mg/L AA
16,6 AAU
Beta: 10,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

BRU-1 is notable for its distinct sweet fruit aroma that is often described as pineapple. When used
as a whirlpool or dry hop addition, BRU-1 delivers the aroma of freshly cut pineapple and green fruits.
BRU-1 is synergistic with other hops creating a depth of fruit flavor. BRU-1 has also been shown to improve haze stability in certain beer styles.

Sultana 30 gr 9 dgr Torrhumling Pellets 12,80% 0,0 1,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
21.3 mg/L AA
13,5 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: US

Also known as Denali or Nuggetzilla
Formerly Hopsteiner experimental #06227. Denali is a high alpha aroma hop with heritage to Zeus and Nugget as well as a USDA male. It has a big aroma including pineapple, citrus and pine notes. High essential oil content makes it suitable for dry hopping or whirlpool additions such as IPAs.

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 3,83 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 2,41 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Salt 2,20 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört.

Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier.

Jästnäring 2 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hophead Ale M66 Mangrove Jack's Torr 78% 18°C - 22°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 78%
Temperatur: 18°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: M66 Hophead Ale är ett säkert kort för de flesta sorters IPA samt öltyper som torrhumlas kraftigt.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

M66 Hophead Ale är en mix av jäst och enzymer, som förstärker de fruktiga aromerna från humlen. Jästen bidrar med en välbalanserad och relativt neutral esterprofil, enzymerna lyfter fram de fruktiga kvaliteter från humlen.

Enzymerna pektinas och beta-glukosidas , är de som finns med i denna mix, de klyver vissa av humlens aromatiska kolväten (främst terpener) som bildar ämnen som associeras med blommiga och fruktiga aromer.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 60 min 22 min Temperatur 12,00 L

Höjningstid: 22 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

5D. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2020

Typ

Ale

OG

1.058 - 1.071

FG

1.010 - 1.018

IBU

30 - 60

Färg

5 - 15

Anteckningar

New England IPA, NEIPA, är en vidareutveckling av amerikansk IPA, där humlekaraktären ökat samtidigt som den upplevda beskan har minskat. Mycket stora smak- och aromgivor samt torrhumling ger ett utmärkande disigt utseende. Jäst med låg flockning och låg förjäsbarhet används ofta för att öka disigheten och höja restsötman. Ölet har en kraftig arom och stor smak av humle, samt en len och fyllig kropp utan hög beska. Smaker och dofter av josig tropisk frukt förekommer i detta öl utan att frukt tillsätts. NEIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas.

Förebild

Amazing Haze 6,5% /Stigbergets Bryggeri - O/O Narangi IPA 6,8% /O/O Brewing

Profil

Ska innehålla en mycket stor fräsch och fruktig humledoft med arom av tropisk frukt och/eller citrus. Humledoften ska ej upplevas gräsig eller kryddig. Fruktestrar bör finnas på medium till hög nivå. Neutral maltarom med lätta brödiga inslag får förekomma på låga nivåer. Ingen karamellarom får förekomma. Alkoholtoner får förekomma på låga nivåer. Halmgul till gyllengul. Opak och disig av kraftig humling och jäst med låg flockulering. Kraftigt vitt skum. Mycket kraftig smak av tropisk frukt och/eller citrus ska dominera. Fruktestrar på medium till höga nivåer bör finnas. Neutral maltsmak med lätta brödiga inslag får förekomma på låga nivåer. Ingen karamellsmak får förekomma. Alkoholsmak får förekomma men den får ej vara spritig. Ska ej upplevas söt från ojästa sockerarter. Inga kärva eller brännande humlesmaker ska märkas. Beska på låg till medium nivå. Medium till stor kropp. Mjukt, lent och fylligt. Medium kolsyra.