P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Christmas in July (Ginger Beer)

Christmas in July (Ginger Beer)


Angry Short Man
29 januari 2018 kl 20:11

Ginger beer, väldigt torrt med julkänsla. Ta bort kanelen och nejlikan för mer somrigt gingerbeer.

Recept:

1. Put the ginger powder, half the fresh ginger, lemon rind, and all the spices into a pan, add 3 litres of water and bring to the boil, then simmer for 20 mins. Add the remaining ingredients and turn off the heat. Leave to cool

2. Strain into a demijohn, add 1 tsp beer yeast (I tend to use safale s-04) and 1 tsp yeast nutrient and ferment for around 7-14 days. Rack and bottle as for beer.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 158 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
11,0 L 60 min 1.049 SG 0.989 SG 0 7,8% 13 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
0 7,8% 13 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Sugar, Table (Sucrose) 1,00 kg 71,4% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Brown Sugar, Dark 0,40 kg 28,6% Socker 50 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 50 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Ingefära 500 gr 12 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Cinnamon Stick 1 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Dried ginger powder 0 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

cloves 3 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Lemon zest 2 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

lemon, juiced 2 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 75 min 2 min Infusion 11,83 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,83 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.