Tweed (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tweed

Engelsk best bitter

25 L
ABV: 4,0%
IBU: 40
Wreedes druvor (Exalted Beer)
Exalted Beer

Wreedes druvor

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,7%
IBU: 0
In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Söderhjärta (Exalted Beer)

Söderhjärta

American Pale Ale
Exalted Beer
16 december 2015 kl 23:41

En American Pale Ale med sydafrikansk humle.

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 1 gillade 655 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.044 SG 1.011 SG 46 4,4% 587 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 4,4% 587 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 3,10 kg 88,6% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) 0,15 kg 4,3% Malt 118 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 118 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body.

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,15 kg 4,3% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Brewing Sugar 0,10 kg 2,9% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 11,7%
Ursprung: Australia
Leverantör: Coopers

80% Dextros, 20% Maltodextrin

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Southern Promise 12 gr 60 min Kok Pellets 10,50% 18,7 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 18,7
gr/L: 0,7
7.0 mg/L AA
4,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika i 5-10 år.
Arom och smak: Aromatisk, fruktig, barrträd, citrus, mjukt träig med aning kåda och en lätt kryddighet. Låg halt av kohumulon.

Skördeår: 2013

Typisk alfasyra: 9,5 - 11,5 %.

J17 20 gr 15 min Kok Pellets 10,50% 15,5 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 15,5
gr/L: 1,1
11.7 mg/L AA
7,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Den har relativt hög alfasyrahalt, men det är framför allt för sin fina arom som den är intressant.
Arom och smak: När man doftar tänker man direkt på söt tangerin. Den beskrivs också i termer av doft / smak av guava, tropisk fruktbål, passionsfrukt och granadilla.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 10 - 11 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Southern Passion 10 gr 15 min Kok Pellets 8,00% 5,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 5,9
gr/L: 0,6
4.4 mg/L AA
2,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Ny och tämligen unik smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika sedan några få år.
Arom och smak: Massiv doft av tropisk frukt, framför allt passionsfrukt och persika. Den ger också smak av melon, mango och lätt citrus, parat med en mild gräsig kryddighet.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 6 - 10 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

J17 30 gr 1 min Kok Pellets 10,50% 2,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 2,0
gr/L: 1,7
17.5 mg/L AA
11,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Den har relativt hög alfasyrahalt, men det är framför allt för sin fina arom som den är intressant.
Arom och smak: När man doftar tänker man direkt på söt tangerin. Den beskrivs också i termer av doft / smak av guava, tropisk fruktbål, passionsfrukt och granadilla.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 10 - 11 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Southern Passion 20 gr 1 min Kok Pellets 8,00% 1,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 1,0
gr/L: 1,1
8.9 mg/L AA
5,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Ny och tämligen unik smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika sedan några få år.
Arom och smak: Massiv doft av tropisk frukt, framför allt passionsfrukt och persika. Den ger också smak av melon, mango och lätt citrus, parat med en mild gräsig kryddighet.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 6 - 10 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
US West Coast Yeast M44 Mangrove Jack's Torr 73% 15°C - 23°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 15°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ales, high alcohol beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

With the craft beer movement being lead by the USA, there has been a demand for a yeast strain which emphasizes the expressive flavors of the unique ingredients used.
U.S. West Coast Yeast is a high attenuating, top-fermenting strain that ferments with almost completely neutral attributes across a wide range of wort strengths and temperature ranges. It produces a moderately high acidity which allows the tangy citrus hop aromas to really punch through, while also enhancing toasted and dark malt characters. If you plan to use a lot of expensive flavourful hops as the prominent feature of your beer, use this yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 62°C 75 min 15 min Infusion 14,23 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,23 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

10A. American Ale

Stilguide

BJCP 2008

Typ

Ale

OG

1.045 - 1.060

FG

1.010 - 1.015

IBU

30 - 45

Färg

10 - 28

Anteckningar

Refreshing and hoppy, yet with sufficient supporting malt. An American adaptation of English pale ale, reflecting indigenous ingredients (hops, malt, yeast, and water). Often lighter in color, cleaner in fermentation by-products, and having less caramel flavors than English counterparts. There is some overlap in color between American pale ale and American amber ale. The American pale ale will generally be cleaner, have a less caramelly malt profile, less body, and often more finishing hops.

Förebild

Sierra Nevada Pale Ale, Stone Pale Ale, Great Lakes Burning River Pale Ale, Bear Republic XP Pale Ale, Anderson Valley Poleeko Gold Pale Ale, Deschutes Mirror Pond, Full Sail Pale Ale, Three Floyds X-Tra Pale Ale, Firestone Pale Ale, Left Hand Brewing Jackman's Pale Ale

Ingredienser

Pale ale malt, typically American two-row. American hops, often but not always ones with a citrusy character. American ale yeast. Water can vary in sulfate content, but carbonate content should be relatively low. Specialty grains may add character and complexity, but generally make up a relatively small portion of the grist. Grains that add malt flavor and richness, light sweetness, and toasty or bready notes are often used (along with late hops) to differentiate brands.

Profil

Aroma: Usually moderate to strong hop aroma from dry hopping or late kettle additions of American hop varieties. A citrusy hop character is very common, but not required. Low to moderate maltiness supports the hop presentation, and may optionally show small amounts of specialty malt character (bready, toasty, biscuity). Fruity esters vary from moderate to none. No diacetyl. Dry hopping (if used) may add grassy notes, although this character should not be excessive. Appearance: Pale golden to deep amber. Moderately large white to off-white head with good retention. Generally quite clear, although dry-hopped versions may be slightly hazy. Flavor: Usually a moderate to high hop flavor, often showing a citrusy American hop character (although other hop varieties may be used). Low to moderately high clean malt character supports the hop presentation, and may optionally show small amounts of specialty malt character (bready, toasty, biscuity). The balance is typically towards the late hops and bitterness, but the malt presence can be substantial. Caramel flavors are usually restrained or absent. Fruity esters can be moderate to none. Moderate to high hop bitterness with a medium to dry finish. Hop flavor and bitterness often lingers into the finish. No diacetyl. Dry hopping (if used) may add grassy notes, although this character should not be excessive. Mouthfeel: Medium-light to medium body. Carbonation moderate to high. Overall smooth finish without astringency often associated with high hopping rates.