Bee's Oatmeal stout
Oatmeal stout
Pschhht Hembryggeri
10 januari 2016 kl 23:16
Oatmeal stout
Pschhht Hembryggeri
10 januari 2016 kl 23:16
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.056 SG | 1.014 SG | 31 | 5,6% | 534 |
63 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
31 | 5,6% | 534 |
63 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (2 Row) UK | 3,80 kg | 77,4% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
Oats, Flaked | 0,40 kg | 8,1% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Chocolate Malt | 0,20 kg | 4,1% | Malt |
1000 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
|
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,20 kg | 4,1% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
|||||
Caramel/Crystal Malt - 60L | 0,10 kg | 2,0% | Malt |
118 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, color and improves head retention.
|
|||||
Caramel/Crystal Malt -120L | 0,10 kg | 2,0% | Malt |
236 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, color and improves head retention.
|
|||||
Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0,10 kg | 2,0% | Malt |
500 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Barley, Flaked | 0,01 kg | 0,2% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds significant body to Porters and Stouts. High haze producing protein prevents use in light beers. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer - Homegrown | 60 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,00% | 28,8 | 3,0 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Lactic Acid | 0,75 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
||||||
Lactic Acid | 0,75 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
||||||
Baking Soda | 0,50 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 16,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Mashout infusion | 75°C | 10 min | 4 min | Infusion | 15,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 5 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 5 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.040 - 1.052
1.008 - 1.018
20 - 40
80 - 999
Young’s Oatmeal Stout 5%, Broughton Ales Scottish Oatmeal Stout 4,2%, Samuel Smith Oatmeal Stout OG 1 050 5%, Jämtlands Oatmeal Porter.
Humledoft får förekomma men inte dominera mot det rostade och chokladiga. Få eller inga estrar. Färgen skall vara mörkt koppar till kolsvart. I oatmeal stout används havre. Detta ger en mjuk och full smak utan att ha en sädeskaraktär. Rostad malt, karamell och chokladsmak skall ge ett mjukt öl som balanseras av en medium till hög beska. Humlesmak och doft får förekomma men inte dominera mot övrig smak. Fruktestrar på låg till medium nivå. Medium till stor kropp.